SRAMOTA Bahati vozač u Zrenjaninu ne propušta osobu sa invaliditetom i još ga pita "Zar te nije sramota?"

Ivana Lakatuš i njen suprug koji se nalazi u invalidskim kolicima, doživeli su danas u Zrenjaninu izuzetno neprijatnu situaciju kada se na mesto gde je trebalo da prođu, parkirao bahati vozač.

Svoje nezadovoljstvo i bes zbog ovakvog ponašanja jednog od sugrađana, Ivana je podelila na svom Fejsbuk nalogu.

- Spodoba za volanom, parkira auto bez obzira što je pešačka zona, pritom i pešačka staza. Nije ni primetio čoveka u kolicima. Ja upravljam kolicima jer je u njima moj muž. Mene je primetio jer sam mu viknula da pomeri auto. On mi pokazuje da prođem okolo. Naravno, treba po truckavom i neravnom da obiđem njegov "besan" auto - požalila se Zrenjaninka.

 

Ona dalje navodi da je vozač "Kije" vikao kako ima dozvolu.

- Ne znam samo kakvu dozvolu ima i ko stoji iza te dozvole. Niti me zanima. Treba prvo da se nauči redu i humanosti, samo za to, pre svega treba biti i čovek. Neće moći, spodobo, nikad ti nećeš evoluirati, ne dok žvaćeš breskvu i razgovaraš s nekim telefonom, nas i dalje ignorišući - poručila je uznemirena žena.

Zrenjanin, vozac, invalidska kolica

 *Vozač koji nije želeo da se pomeri osobi sa invaliditetom, Foto: Facebook/Ivana Lakatuš

Ivana je, kaže, nakon toga dogurala kolica do prozora automobila. Tada ga je njen muž pitao kako ga nije sramota i dobio šokantan odgovor u obliku pitanja koje je glasilo: "Kako tebe nije sramota?".

- Samo nije precizirao čega bi čoveka u kolicima trebalo da bude sramota? Zato što se kreće pešačkom stazom u pešačkoj zoni? Ili zato što je bolestan u kolicima? Sa ovakvim i sličnim situacijama susrećemo se svakodnevno. To će razumeti oni koji imaju nekog člana porodice u kolicima. Teško je i bolesniku (osobi sa invaliditetom) i pratiocu - napisala je Ivana Lakatuš.

Njen post o bahatom vozaču izazvao je lavinu negativnih komentara među korisnicima društvene mreže Fejsbuk.

- Ljudskosti sve manje, debila sve više! Kako ga nije bilo sramota? - jedan je od komentara.

"Bahatost", "Bezobrazluk" i "Sramota" samo su neke od reči kojima su Zrenjaninci opisali akt svog sugrađanina.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article