SRBIJO, RADUJ SE! Mala Teodora (10) je pobedila tešku bolest i VRATILA SE KUĆI

Teodora Vranješević (10), devojčica iz Kragujevca koja se 14 meseci lečila od akutne mijeloidne leukemije na Univerzitetskoj klinici u Frankfurtu, vratila se u sredu u rodni Kragujevac. Teodora je sada dobro, iako i dalje mora na redovne kontrole.

Teodori je 13. jula prošle godine obavljena transplantacija koštane srži u Nemačkoj. Posle loših prognoza, teških trenutaka, lečenja, operacije, terapija, devojčica, koja je sve to herojski podnela, konačno je kod svoje kuće u Kragujevcu.

 

 *FOTO: FACEBOOK

- Dragi naši prijatelji, konačno smo dočekali dan da se u punom sastavu i srećni vratimo u naš Kragujevac posle 14 meseci Teodorine borbe u Frankfurtu. Teica je pobedila! Za početak, pre nego što se vidimo i ispričamo o svemu, samo želimo da vam se još jednom zahvalimo na podršci, jer bez vaše pomoći danas ne bismo uživali u ovom trenutku - napisao je na Fejsbuku Teodorin otac Bogdan Vranješević.

 

Podsetimo, devojčici je opaka bolest dijagnostikovana u maju prošle godine. U Srbiji su prognoze za oporavak bile loše, ali doktori sa Univerzitetske klinike u Frankfurtu, na čelu sa čuvenim prof. dr Peterom Baderom, maloj heroini davali su veće šanse. Za skupu operaciju građani iz Srbije i regiona novac su sakupili u rekordnom roku.

Teodora sa svojom porodicom (arhivska fotografija)

 *Teodora sa svojom porodicom (arhivska fotografija) / FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Tokom humanitarne akcije kakva nije zabeležena na našim prostorima, humani ljudi, kompanije, organizacije, udruženja i brojni drugi učesnici iz Srbije, regiona bivše Jugoslavije, ali i iz mnogih zemalja sveta, skupili su za samo pet dana 350.000 evra potrebnih za lečenje, koje porodica Vranješević nije imala, i tako Teici dali nadu za izlečenje.

(Izvor: blic.rs / N. Radišić)

Share this article