STRAŠNA TRAGEDIJA Mortus pijani vozač USMRTIO DEČAKA kod Loznice

Sedamaestogodišnji Damjan R. (17) iz Klubaca kod Loznice, poginuo je juče, sat posle ponoći, kada je na njega na putu u Lipničkom šoru, naleteo automobil "pežo 307", kojim je upravljao Željko M. (28), koji je u tom trenutku imao 2,32 promila alkohola u krvi!

U momentu nesreće tinejdžer je, sa još dvojicom drugara i vršnjaka Boškom L. i Stefanom G, išao magistralnim putem, kod firme "Elind". Kretali su se kolovozom, jer na tom delu puta nema trotoara, a za sada nije poznato kako je došlo do nesreće, odnosno kojom brzinom je vozio Željko M. Veruje se međutim, da je upravo alkohol jedan od uzroka nesreće, jer vozač Željko M. nije na putu uočio mladiće, te je svu trojicu mladića udario.

 

Najgore je prošao upravo stradali Damjan R. Sudeći po fotogafiji, u čiji je posed došao "Blic", vozač Željko M. je desnom stranom automobila udario tinejdžere. Od siline udarca branikom koji je otpao usled udara Damjan R. je, pretpostavlja se, pao na haubu vozila, zatim na šoferšajbnu, nakon čega je pao na kolovoz.

 *FOTO: M.Č.GUBELIĆ / RAS SRBIJA

Sa šoferšajbne je pao na zemlju, dok se vozač Željko M, prema nepotvrđenim informacijama, posle udesa, udaljio sa mesta nesreće. Da li se nekome "ispovedio" šta je uradio i dobio savet da se vrati na mesto nesreće, ili mu je proradila savest, za sada nije poznato, ali se vozač Željko M. ubrzo ponovo zadesio u Lipničkom šoru, gde je stradao Damjan R. Njegova dvojica povređenih drugara Boško L. i Stefan G. su prevezeni u bolnicu, gde im je ukazana lekarska pomoć. Boško L. je posle ukazane medicinske pomoći pušten kući, dok je Stefan G. zadržan na bolničkom lečenju.

 

Osumnjičenom vozaču je odmah posle privođenja urađen alko-test koji je pokazao da u tom trenutku ima 2,32 promila alkohola u krvi, što se tretira kao teško pijanstvo. Po nalogu dežurnog tužioca, odmah mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova. Posle isteka mere zadržavanja, sledi privođenje dežurnom tužiocu, koji će odlučiti da li će, za Željka M, zatražiti pritvor od sudije za predhodni postupak nadležnog suda.

Prema saznanjima "Blica" stradali mladić bio je učenik trećeg razreda Srednje tehničke škole, smer automehaničar. Prema saznanjima "Blica" trenirao je boks, karate i fudbal. Navodno, nedavno je osvojio i medalju na takmičenju u karateu.

- Sanja, majka mladića, je pevačica, i u subotu je trebalo da peva na svadbi. On je živeo sa njom i dve mlađe sestre. Otac Dragan je pre desetak godina otišao u Rusiju i koliko nam je poznato nisu bili u nekom kontaktu - saznaje "Blic" od prijatelja porodice Damjana R.

"Blic" je juče stupio u kontakt sa porodicom povređenog Boška L, ali nam je rečeno da je on "u teškom psihičkom stanju i da spava".

(Izvor: blic.rs)

Share this article