SVAKOGA ZNA PO IMENU I POSLE 6 DECENIJA Na proslavi 60 godina mature glavna je bila RAZREDNA BOSKA

Generacija učenika koja je završila mladenovačku gimnaziju davne 1957. godine, proslavila je 60 godina mature, a svečanosti je prisustvovala čak i njihova razredna!

Ova jubilarna proslava otpočela je prijemom bivših đaka u gimnaziji, koji je organizovao direktor Aleksandar Cvetković. Ne znajući šta ih čeka, 16 bivših učenika selo je u đačke klupe posle šest decenija. Organizator proslave Branko Miletić sve prisutne je prijatno iznenadio kada je najavio posetu profesorke Boske Petrović, koja se u desetoj deceniji života nalazi u Domu za smeštaj i negu starih lica "Sveti Nikola" u Mladenovcu.

 

- Topao prijem sa par vrlo prigodnih rečenica od strane direktora učinili su da se svi lepo osećamo. Vreme provedeno u prisećanju iz školskih dana bilo je vrlo prijatno, a završen je zajedničkom fotografijom – priča Branko Miletić, đak ali i organizator proslave.

Foto: privatna arhiva / Privatna arhiva

Vedra duha, bistra uma, profesorka Boska je sve iznenadila, a još više kada je prilikom pozdrava gotovo svakog od đaka oslovila imenom i prezimenom.

 

- Moram priznati da sam neke prepoznala, neke nisam, ipak je 60 godina veliki vremenski period. Bilo je jako prijatno, podsećali smo se lepih momenata. Bilo je i onih ružnih, ali nekako uvek ona lepa ostanu urezana. Oni su želeli da mi pričine to zadovoljstvo da se svi opet sastanemo, i ja im se još jednom ovom prilikom zahvaljujem – priseća se profesorka Boska Petrović. Profesorka koja korača desetom decenijom nam je još i otkrila je pod tolikim utiskom da ne može da prestane da razmišlja o proslavi i nekoliko dana kasnije.

Foto: privatna arhiva / Privatna arhiva

Posle susreta sa razrednom, maturanti su svoje slavlje nastavili u restoranu do, kako napominju, ranih večernjih časova. Zadovoljni ovom priredbom rastali su se uz obećanje da će se sledeće godine ponovo sastati.

(Izvor: blic.rs / Jovana Aleksić)

Share this article