Svoju dragu učiteljicu Veru Putin je zagrlio i poljubio u čelo, a evo kako je ona govorila o svom čuvenom učeniku (FOTO)

Osim što mu je bila učiteljica u školi, Vera je ruskom lideru i dugogodišnja porodična prijateljica.

Tokom proslave Dana pobede nad fašizmom u Moskvi, veliku pažnju na svečanom prijemu privukao je zagrljaj ruskog predsednika Vladimira Putina i njegove učiteljice (nastavnice) Vere Gurevič. Ruski lider je svoju učiteljicu zagrlio uz široki osmeh na licu, a potom ju je i poljubio u čelo.

   

Međutim, ovo nije bio prvi put da su mediji imali priliku da čuju za njegovu dragu učiteljicu. Ona je 2018. godine dala intervju za ruske medije, u kojem je govorila o svom čuvenom učeniku.

Osim što mu je bila učiteljica u školi, Vera je ruskom lideru i dugogodišnja porodična prijateljica.

U svom intervjuu za Ria Novosti, ona je navela da je Putin bio veoma energično dete, koje je učilo veoma marljlivo.

vladimir putin, rusija, moskva, učiteljica

Putin je zagrlio svoju dragu učiteljicu Foto: Tanjug/AP

Upravo je ona ruskog predsednika naučila da govori nemački jezik, a osnovala je i klub za ovaj jezik, u koji se Putin odmah upisao.

Takođe mu je bila i razredni starešina tri godine, dok je pohađao skolu u Sankt Peterburgu.

 

Ova učiteljica u penziji je istakla da je Putin uvek pokušavao da ispuni njena očekivanja, a da je nekada imao i previše energije i da je bio veoma razigrano dete.

Putin je školu završio sa dobrim ocenama i ispunio je svoj san da se upiše na fakultet.

Vladimir Putin, mladost, Rusija

Vladimir Putin kao mladić Foto: putin.kremlin.ru

- Nekada bi preskakao časove, otvarao bi sva vrata i vikao: "Pik-a-bu, to sam ja". Bio je nemoguć, a tada mu je energija bila u punom zamahu - prisetila se ona.

Vera je istakla da je veoma važno za jednu učiteljlicu da ima odnos pun poverenja sa svojim učenicima, da ih uvek vidi kao ličnosti i da ih nauči da dostojanstveno ostvarie svoje ciljeve.

Ona je i dalje draga prijateljica ruskog lidera i kaže da oni brinu jedan o drugom.

Vera je dodala da ipak ne smatra Putina za svoj "najvažnijeg učenika", jer su mnoga deca koju je podučavala postala uspešni ljudi: doktori, programeri, prevodioci, nastavnici i svi su za nju kao porodica.

(Izvor: telegraf.rs / RT)

Share this article