TANJA i SLOBODAN se deset godina pitaju ko im je ubio ćerku: Ne želim da umrem kao Jelenina majka

Majka Tanja i otac Slobodan Gostić se deset godina pitaju ko im je i zašto ubio ćerku.

Tanji i Slobodanu Gostiću je pre jedne decenije na Svetu Petku crna sudbina uzela ćerku Maju (20). Njihova mezimica ubijena je u stanu u Žarkovu zajedno sa građevinskim preduzimačem Zoranom Obradovićem (48), njegovom suprugom Dragicom (43) i njihovim sinom Željkom (22), sa kojim se zabavljala.

Ubica i motiv ovog stravičnog zločina do danas nisu otkriveni!

Tela je pronašao komšija samo nekoliko sati nakon zločina. On je tada ispričao da je video da su vrata od stana bila otvorena i da je kada je provirio ugledao izrešetane prijatelje svuda po stanu. Komšija je posvedočio da je Dragičino telo bilo u lokvi krvi u hodniku, Željko je ležao na podu u kuhinji, dok je telo njegove devojke Maje bilo na sofi u trpezariji. Zoran Obradović, za koga su u policiji verovali da je meta napada, pronađen je izrešetan u sobi.

Porodica ubijene devojke ne gubi nadu da će policija otkriti ko je i zašto ubio Maju i Obradoviće. Oni kažu da prate vesti, pogotovo kada policija reši neki zaboravljeni i stari slučaj, što im budi nadu da će i ubistvo njihove ćerke biti rešeno u dogledno vreme.

- Ne gubimo nadu da će se otkriti ko je pre deceniju zavio porodicu u crno, ali ne bih volela da prođem kao majka Jelene Marjanović, da umrem i ne saznam zašto nam neko ubi ćerku. Ne prođe ni dan da ne pomislim ko i zašto ju je ubio. Iskrena da budem, čini mi se da su u policiji zaboravili na ovo ubistvo, ali nada mi se budi kada čujem da su rešili neka stara ubistva. Zato verujem da tamo ima policajaca kojima je stalo da otkriju ubicu ili ubice - uz uzdah, gledajući sliku svoje ćerke, priča Majina majka Tanja Gostić.

Prema njenim rečima, nada se da će neko iz policije ponovo aktivirati ovaj slučaj i dati na analizu rukavicu koja je pronađena u stanu u kojem se dogodilo ubistvo.

Uplakana majka

*Uplakana majka, Foto: Dejan Briza

- Do nas su doprle razne priče, a jedna je da je Zoranov poslovni partner neposredno pre ubistva brutalno pretučen.

Čula sam da je sedeo u kafani s dvojcom Bosanaca i da su se žustro svađali, nakon čega su ga izveli napolje i brutalno pretukli. Tada je intervenisala policija i sve legitimisala. Možda do ljudi koji su radili na ovom slučaju ta informacija nije doprla, ali priznajem da je za mene to čudna koincidencija. Takođe sam čula da se po Žarkovu priča da su danima ispred stana Obradovića viđali dvojcu muškaraca u nekom tamnom automobilu. Oni su navodno samo sedeli u automobilu s jastucima za vrat i osmatrali ulaz u zgradu. Nakon ubistva, jednostavno, niko ih nije viđao - rekla je Tanja.

Slobodan, Majin otac, ističe da je siguran da je Obradoviće i njegovu ćerku ubio neko ko je bio blizak s tom porodicom.

- Dragica je bila nepoverljiva i nikome nije otvarala vrata. Ona mi je pričala da ni policiji ne bi otvorila jer nije želela da joj sin ide u vojsku, a kada se doda činjenica da su u stanu pronađene i šoljice za kafu iz kojih su ubica ili ubice pile, sve je još nejasnije - rekao je Slobodan.

 

Uhapšeni, pa pušteni

Zbog ubistva Obradovića i Maje Gostić bili su uhapšeni Zoranov prijatelj i komšija Milija Veljković i bivši pripadnik MUP-a Milan Paunović, a Rade Radojević i Milomir Marković za iznudu. Međutim, tokom suđenja su oslobođeni.

Prvo su oslobođeni Veljković i Paunović. Kasnije su oslobođeni Paunović, Radojević i Marković za pokušaj iznude od ubijenog Zorana Obradovića.

Oni su se teretili da su od Zorana pokušali da iznude 80.000 evra, ali su zbog nedostatka dokaza oslobođeni optužbe. Osuđen je samo Paunović na dve godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Ubijeni iz dva oružja

Tokom policijskog uviđaja pronađeno je 56 čaura, kao i rukavica, za koju se veruje da je pripadala ubici.

Utvrđeno je da su ubijeni overeni iz dve vrste oružja. Policija je takođe pronašla i Zoranovu beležnicu, u kojoj je uredno napisano ko mu sve i zašto duguje novac.

Tada je policija sumnjala da je motiv ubistva koristoljublje jer se Zoran bavio građevinom, odnosno, na svom placu je sazidao zgradu i stanove je prodavao. U trenutku kada su ubijeni, Obradovići su se selili u svoj stan.

(Autor: Enis Sadiku /  Preuzeto sa: Alo.rs)

Share this article