"TATA, ZARIO SAM JOJ NOŽ U VRAT": David (20) je Kristinu (18), ubo čak 88 PUTA

Iako su David Komšić (20) i njegovi roditelji tvrdili da ranije nije imao psihičkih problema, naknadno se priložila dokumentacija prema kojoj se monstrum navodno godinama u BiH lečio od istih.

Neosporno je da se radi o divljačkom napadu koji je za žrtvu trajao "celu večnost". Smatramo da velika patnja, strah i užas tokom pokušaja da spasi sebi život prelaze okvire uobičajenih patnji koje redovno prate svako ubistvo, navelo je tužilaštvo u optužnici protiv Davida Komšića (20).

 

Nezaposlenog konobara, koji je vlasnik tri auta - "mercedesa" i dva VW "pola", terete da je 22. februara 2017. godine brutalno izmasakrirao Kristinu Krupljan (18), s kojom je bio u burnoj ljubavnoj vezi od osmog razreda. Nakon povratka iz noćneg izlaska, navodi se u optužnici, znajući da je Kristina u novoj ljubavnoj vezi s drugim muškarcem i da je trudna i da s njim želi prekinuti vezu, napao ju je u njenoj "opel astri" ispred zgrade u kojoj je živela u Prilazu svetog Josipa Radnika u Zagrebu. Sa suvozačkog mesta levom rukom pritisnuo je Kristinu na vozačko mesto kako ne bi mogla da se oslobodi i da se pomera pa ju je 73 puta ubo nožem i zadao još 15 ubodno-reznih rana po telu i glavi. Većinom u vrat i glavu.

Tata ga je odvezao u policiju

Tužitlaštvo tvrdi da je Kristinu ubio na okrutan način i iz bezobzirne osvete, za šta je po zakonu propisana kazna od najmanje deset godina pa do dugotrajne kazna zatvora.

Nakon ubistva, posle 21.30 sati, David Komšić je nazvao sestričinu.

- Plačnim glasom rekao mi je da dođem do njega iza kafića Capelo na Ferenščici. Primetio sam ga kako stoji na ulici. Plakao je i vrištao. Kad je seo u auto, tresao se i vrištao. Bio je sav krvav - rekao je njen dečko Antonio T.

 

Odvezao ga je kod svoje kuće i dao Komšiću svoju odeću, a krvavu odeću je bacio u kontejner. Nakon toga David je otišao kući.

- Kad sam došao iza kuće, video sam Davida koji je stajao, plakao, povraćao. Više puta je ponavljao ‘Kristina’ i govorio ‘zovi Hitnu, zovi policiju’ - rekao je Ivo Komšić, otac optuženoga.

Na njegovo pitanje što se dogodilo David mu je odgovorio: “Nemoj me, tata, pitati”.

Tad mu je rekao da je Kristina ispred zgrade.

U krvi i urinu imao THC: Pušio je marihuanu ili hašiš

Ivo Komšić tad je zamolio ženinu sestru da ode do zgrade u kojoj živi Kristina i pokuša da utvrdi šta se dogodilo i kako je Kristina. Sa svog mobilnog nazvao je policiju u Petrovoj i rekao da pošalju Hitnu i policiju kod Kristinine zgrade jer je, tvrdi, znao da nešto nije dobro. Tokom vožnje do policije, tvrdi Ivo Komšić, David je plakao i vikao, a kad ga je pitao šta se dogodilo, odgovorio mu je: “Ubo sam je, tata, nožem u vrat”.

 

Kad su došli do policijske stanice, rekao je da dolaze jer je njegov sin ubio Kristinu nožem. U automobilu su našli sivi nož kojim je ubijena devojka. Veštačenjem je utvrđeno da je Komšić u krvi i urinu imao THC, što ukazuje da je konzumirao marihuanu ili hašiš. Pretragom mobilnih telefona koje su koristili utvrđeno je da su komunicirali vezano za njenu trudnoću i njihov međusobni odnos. Kristina u komunikaciji putem aplikacije WhatsApp spominje da ju je David ranije zlostavljao i tukao te da ima 22 ispitivanja u DORH-u. Sutradan jedno drugome izjavljuju ljubav putem poruke. Potom David počinje komunikaciju navodeći kako je čuo da je trudna s drugim i da želi razgovarati s njom o tome.

Foto: screenshot

David je navodio kako želi da bude s njom, da mu ona znači više od svih i da ne želi da se njih dvoje svađaju. Na drugom telefonu pronađeno je 275 SMS-ova u kojima se prepiru zbog uvek istih tema i problema u njihovim odnosima.

Prema izjavama njihovih roditelja i prijatelja, u vezi su bili od osmog razreda.

Nakon nekoliko godina idile, a zbog obostrane ljubomore, često su se svađali, prekidali pa se mirili.

- Kristina je krajem sempembra 2016. bila trudna. Otac je bio David Komšić - rekla je njena majka Vesna Krupljan. Ona je bila protiv toga da rodi i da se preseli kod njega. Zato su otišle u bolnicu da uradi abortus. Nakon što je ispunila formular, otišla je na pregled i ultrazvuk i tad su joj rekli da je plod umro - rekla je Vesna Krupljan.

David nije konzumirao alkohol, ali je znao povremeno zapaliti džoint, tvrde njegovi prijatelji. Sa sobom je nosio nož.

 

Psihijatrijski se lečio? Veštaci: Žele da mu umanje odgovornost

- Nakon saobraćajne nezgode koju je imao, a u kojoj je stradala jedna osoba, David je nosio manji nož - skakavac i sprej da bi se mogao obraniti od eventualnog napada starijeg sina poginulog jer mu se jednom obratio pretećim riečima - rekao je Ivo Komšić.

Optuženi Komšić i njegovi roditelji prvo su rekli kako on ranije nije imao ozbiljnih psihičkih tegoba zbog kojih bi mu trebala pomoć. Ali naknadno je u dva navrata priložena medicinska dokumentacija koja bi trebalo to da demantuje. Štaviše, iz te dokumentacija proizlazi da se Komšić više godina psihijatrijski lečio kod raznih psihijatara u BiH. I to od 2010, kad su konstntovane navodne psihičke smetnje.

- U odnosu na naknadno dostavljenu dokumentaciju, koja bi trebalo da demantuje izjave roditelja da David nije imao psihičkih i(li) psihijatrijskih problema, navodi DORH, prema oceni veštaka, reč o neverodostojnoj dokumentaciji usmerenoj na pokušaj umanjenja kaznene odgovornosti.

Komšića je prvo branio advokat Fran Olujić, koji se povukao iz predmeta, a sad ga brani Veljko Miljević. Sudiće mu na Županijskom sudu u Zagrebu.

(Izvor: blic.rs / 24sata.hr)

Share this article