U UKRAJINI PRETUČENO 6 SRPSKIH KAMIONDŽIJA: Tukli nas i vikali ovo je Ukrajina i ovo je naša granica

Šestorica srpskih kamiondžija noćas su oko 1 čas po ponoći brutalno pretučena na graničnom prelazu između Ukrajine i Rumunije - Đakovo/Halmeu. 

 

Pretukli su ih ukrajinski vozači šlepera. Dok su ih udarali vikali su im da je "ovo Ukrajina i da je ovo njihova granica".

*FOTO: KURIR

Grupa pretučenih srpskih vozača jutros se javila redakciji Kurira sa šokantnim vestima objašnjavajući da se ovo dogodilo na granici između dve pomenute zemlje - pred sam ulazak u Rumuniju, na njihovom povratku kući. 

- Pretučeni smo nas petorica-šestorica od čega trojica baš teško - napisali su vozači u poruci redakciji Kurira dodajući da su povređeni Radojko Kovačević, Milan Rujević i Dragan Jovanović. 

Dragan Jovanović

DRAGAN JOVANOVIĆ, FOTO: KURIR

Oni su još u šoku i neverici s obzirom na to šta im se dogodilo,a poslali su nam i fotografije povreda, kao i slike sa samog graničnog prelaza.

 

Oni već danima čekaju da uđu na teritoriju Rumunije.

Radojko Kovačević

*RADOJKO KOVAČEVIĆ, FOTO: KURIR

Na pitanje Kurira, šta je bio povod za napad, vozači kažu da su napadnuti iz čista mira, te da tu stoje i čekaju već danima ne samo naši nego i ruski i beloruski šleperi za razliku od domaćih ukrajinskih koji bez problema obilaze kilometarsku kolonu i prelaze granicu za tili čas.

Milan Rujović

*MILAN RUJOVIĆ, FOTO: KURIR

Nikom nije jasno šta se dogodilo i šta bi mogao da bude razlog ovog brutalnog napada s obzirom da Srbija u svim međunarodnim institucijama podržava teritorijalni integritet Ukrajine i Krim smatra njenim integralnim delom. 

(Izvor: kurir.rs)

Share this article