UŽAS U OSNOVNOJ ŠKOLI U PREŠEVU Đak prvak preminuo na času

Učenik prvog razreda Osnovne škole "Zejnel Ajdini" u Rajincu kod Preševa preminuo je usred nastave. U Višem javnom tužilaštvu u Vranju "Novostima" je potvrđeno da je mrtvozornik konstatovao prirodnu smrt, kao i da su roditelji odbili obdukciju.

- Dečak (6) je na petom času oko 11.45 prosto pao. Učiteljica je brzo reagovala misleći da se dete onesvestilo. Lekari su pokušali reanimaciju, ali nažalost dečak je preminuo po svemu sudeći od infarkta - kaže za "Novosti" Šukrin Ineri, direktor škole.

 

On dodaje da je dečak bio potpuno zdrav o čemu svedoči i zdravstvena dokumentacija. Iznenadna smrt je uplašila starije učenike, koji su plakali dok su lekari iznosili telo dečaka, dok mlađi nisu znali šta se dešava. Po rečima nastavnog osoblja, prizor je bio za njih prilično potresan, ali su oni na sve načine pokušali da zaštite decu.

Dečakovi roditelji su u šoku, kažu da dečak nije bio bolestan, naprotiv izgledom je bio napredniji od svojih vršnjaka. Prihvatili su konstataciju mrtvozornika da je dečak preminuo prirodnom smrću, tako da se dalja istraga neće voditi.

Policija ja po nalogu Tužilaštva izvršila uviđaj, ali je ubrzo konstatovano da nema nikakvih elemenata nasilne smrti. 

 *Učionica u kojoj je preminuo dečak

NEUSPEŠNA REANIMACIJA

Driton Salihu, direktor preševskog Doma zdravlja, kaže da se njihova ambulanta nalazi u blizini škole i da je dežurni doktor vrlo brzo reagovao.

- Prema mojim informacijama, on je vrlo brzo donet u ambulantu. Lekar je odmah uradio reanimaciju, koja nažalost nije dala rezultate - kaže Salihu.

On dodaje da se ovakav slučaj u preševskom kraju ne pamti. Inače u Rajincu ima oko 450 domaćinstava i nešto preko 1.000 stanovnika. Već duže vreme u selu žive isključivo Albanci

(Izvor: novosti.rs)

Share this article