VEDRANA RUDAN BRANILA SRBE OD NATO: Žestok okršaj Hrvatice sa srpskom lobistkinjom (VIDEO)

Najusijaniji deo emisije je bio kada je Vedrana Rudan rekla da je NATO najveće zlo i da Amerikanci žele samo da kolju po svetu, što je potpuno izbacilo iz takta Jelenu Milić, zbog čega su pale teške reči, ali i psovke.

“Da li se ponovo zvecka oružjem u regionu” je bilo glavno pitanje u emisiji Milomira Marića“Ćirilica” koja se sinoć emitovala na televiziji Happy, a u kojoj su gostovali hrvatska spisateljica Vedrana Rudan, direktorka Centra za evroatlanske studije Jelena Milić, pisac i novinar Marko Vidojković i pisac Vladimir Kecmanović.

Ipak, čini se da se ovo pitanje pronelo na početku emisije, a kasnije se pretvorilo u “okršaj kod NATO korala”. Ono što je obeležilo ovu epizodu emisije je raprava između Vedrane Rudan i Jelene Milić, po kojima je ispalo da hrvatska spisateljica brani Srbe, a političarka je bila strani NATO-a.

 

Naime, Jelena Milić je burno reagovala na svaku upućenu reč protiv NATO-a, toliko da drugi skoro da nisu mogli da dođu do reči, zbog čega su u jednom momentu gosti prokomentarisali da će pričati između sebe, a da ona sama priča.

Foto: Happy TV

*Foto: Happy TV

Najusijaniji deo emisije je bio kada je Rudan rekla da je NATO najveće zlo i da Amerikanci žele samo da kolju po svetu, što je potpuno izbacilo iz takta Jelenu Milić, zbog čega su pale teške reči, ali i psovke.

Jedan od interesantnijih delova dogodio se u 24 minutu emisije kada je Marić konstatovao da je Hrvatska uradila ono ka čemu Srbija ide.

 

– Mi smo u NATO protiv svoje volje, a Kolindu zovemo NATO devojka na privremenom radu u Hrvatskoj. Ona češće na ramenu nosi trombon i odlazi u Avganistan, da bi tamošnjoj deci objašnjavala kako je NATO nešto što će njih odvesti u svetlu budućnost, pa će onda ta deca živeti kao i deca u Hrvatskoj. A u centru Hrvatske, u Zagrebu, deca u vrtiću smeju da pojedu hranu u vrednosti od 1,20 evra. I onda naša predsednica odlazi u Avganistan i priča kako će toj deci biti isto kao i našoj. Pa njima već i jeste tako – rekla je Vedrana Rudan, a Jelena Milić je prekinula rečima:

– To je toliko sramno reći. Ja ne znam da li devojčice u Hrvatskoj mogu da idu u školu ili ne mogu. Kada sam poslednji put proverila, mogu da idu u školu. Prema tome, to je toliko jeftina banalizacija, u stvari skupa, zato što trujete mozgove. Pravite sebi ličnu promociju da biste podigli tiraž. Nemate obzira, i nemate obzira prema toj deci u Hrvatskoj, i sa položajem dece u Avganistanu.

Printksrin: Youtube/Cirilica TV HAPPY

*Printksrin: Youtube/Cirilica TV HAPPY

Nedugo potom je nastala nova rasprava kada je Rudan prokomentarisala da bi u Avganistanu deca živela normalno da nema Amerike i rata.

– Šta NATO briga za ženska prava? Jeste li vi normalni? U Avganistanu žene nemaju ženska prava, šta to NATO briga? Jeste li vi normalni? – upitala je Rudan Milićevu, pa dodala:

– NATO nema prava određivati pravila igre nigde – poručila je spisateljica, koju je Milićeva prekinula, ali je ova ubrzo odgovorila novom opaskom.

– Na kraju ćete me ošamariti. Hoćete li začepiti malo? – u svom stavu je upitala Rudan, a Jelena je kratko poručila: “Ne, neću!”

Printksrin: Youtube/Cirilica TV HAPPY

*Printksrin: Youtube/Cirilica TV HAPPY

 

Ipak, pred sam kraj emisije, atmosfera je bila najsferija kada je Vedrana Rudan rekla da mora da ućuti, u protivnom će joj Jelena iskopati oči. Ubrzo posle se otvorila još jedna tema rasprave u kojoj su se pominjali Radovan Karadžić i Ratko Mladić, a sve je krenulo tako što je Milomir Marić pitao Vedranu da li više voli muškarce ili Srbe, na šta je ona ironično odgovorila da više voli muškarce ako su Srbi.

 

– To podrazumeva Karadžića i Mladića – upitala je Jelena, a Vedrana odgovorila:

- Zar vi niste čuli za divne Srbe?

Inače, Vedrana Rudan je poznata po svojim žestokim opaskama na račun hrvatske vlade, njihovog rada i odluka, što nije zaboravila da pomene i u emisiji, zbog čega je jedna od omiljenih Hrvatica među Srbima.

S obzirom da je emisija bila veoma interesantna i da teško možemo da se odlučimo koji deo bi bio najbolji, najbolje bi bilo da pogledate celu emisiju, pa da nam u komentarima napišete šta je ono što vas je najviše “nasmejalo” ili iznerviralo, a mi vam preporučujemo scenu sa samog početka na 24. minutu, 56. minutu, 1 sat i 38 minuta, ali i scenu sa samog kraja – na drugom satu emitovanja:

(Izvor: Telegraf)

Share this article