Vojin Ćetković o događajima u Nevesinju: "LOKALNI POLITIČAR JE POKUŠAO DA NAS UCENI I IZMANIPULIŠE!"

Nema apsolutno nikakvih političkih razloga u odluci da se povučem sa svečane akademije, izjavio je za Srpskainfo glumac Vojin Ćetković, govoreći o svemu što se dešavalo pre dva dana, tokom obiležavanja Dana opštine Nevesinje i svojoj odluci da podrži potez reditelja Aleksandra Pejakovića.

– Nismo dobili nikakakav poziv “odozgo”, već, naprotiv, potpunu slobodu da na umetnički način obiležimo Dan opštine. Sve je otkazano zbog “lošeg ukusa” lokalnog političara. Zato su i ljudi sa RTRS odustali od direktnog prenosa. Pokušao je da nas uceni i izmanipuliše! To je cela istina – rekao je Ćetković.

 

Podsetimo, Organizacioni odbor za obiležavanje Dana opštine Nevesinje optužio je Ćetkovića i njegovog kolegu Dejana Lutkića da su napustili svečanu akademiju u ovom hercegovačkom gradu nakon što im nije ispunjena navodna želja “da se sa bine ukloni pano s natpisom ‘Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na Nevesinjskom ratištu’ uz koji je stajao grb Republike Srpske, kao i natpis Vlada Republike Srpske – Odbor za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova”.

Reditelj Aleksandar Pejaković, koji je osmislio svečanu akademiju povodom obiležavanja Mitrovdana u Nevesinju, demantovao je pisanje pojedinih medija da su glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić tražili skidanje natpisa o mitrovdanskim bitkama.

Navodeći da glumci pomenute transparente nisu ni videli, istakao je da je žalosno kako su pojedini politički manipulatori jednu plemenitu umetničku i patriotsku ideju zlonamerno pokušali da pretvore u skandal zarad skupljanja jeftinih političkih poena.

Ćetković je izjavio za Srpskainfo da je s radošću na Mitrovdan ponovo došao u Nevesinje da govori poeziju povodom Dana opštine.

– Ja sam podržao umetnost i s dragim Nevesinjcima, koji me zovu kumom, nastavio druženje u tom divnom hercegovačkom mestu – objasnio je on.

(Izvor: blic.rs / Branko Tomić)

Share this article