ŽIVOTNA DRAMA Ispovest Damira Štefaneka: Naš Davor je jači i od epilepsije

Srpski rvač Davor Štefanek osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru postao je istinska ikona srpskog sporta, ali iza tog velikog uspeha krije se prava životna drama, budući da olimpijski šampion već više od decenije boluje od epilepsije!

Davorov otac Damir u razgovoru za Kurir kaže da njegovog sina nikakvi zdravstveni problemi, uključujući i epilepsiju, nisu mogli da odvrate od životnog sna da osvoji medalju na Olimpijskim igrama, i da je to najbolji pokazatelj kako treba da se ponaša vrhunski sportista.

- Davor već godinama ima epilepsiju i o tome su uredno obaveštene sve nadležne institucije. Zbog toga čak nije dobijao stipendiju, jer su procenili da od njega neće biti ništa, ali on nije želeo da odustane. Bio je kod doktora i rečeno mu je da sme nesmetano da se bavi rvanjem. Znate, epilepsija nije bolest, to je stanje, i ja kao trener svim svojim učenicima kažem da takve stvari ne treba da kriju i da, bez obzira na to, mogu da se bave vrhunskim sportom - kaže otac Damir i nastavlja:

Ponosni roditelji... Davorova majka Đendika i otac Damir

 *Ponosni roditelji... Davorova majka Đendika i otac Damir

- Inače, Davor je rođen s bronhitisom, a s devet godina je operisao oba oka. Na jednom je imao dioptriju +9, a na drugom +10. Ipak, snagom volje i velikim trudom uspeo je da prevaziđe sve to i postane svetski i olimpijski šampion. Ne znam da li postoji još neka medalja koju može da osvoji, možda da ode na Mars pa da tamo nekoga pobedi.

Veliki uspeh svog sina Damir i supruga Đendika proslavili su s prijateljima i rodbinom u Subotici, a posledice su takve da najstariji Štefanek juče nije mogao da govori.
- Ma nisam promukao, nego mi se pokvario mikrofon na telefonu. Šalim se, naravno da smo slavili, bilo je baš veselo, došao je Dušan Svilar, koji je otpevao nekoliko pesama, a tokom slavlja zvali smo Davora da mu prenesemo delić atmosfere i bio je presrećan - kaže Damir.

 

(Izvor: Kurir.rs / Konstantin Radulović / Foto: Dado Đilas)

Share this article