ZORANA JE ZNALA CELA JAGODINA, ALI SAMO PO ZLU! Coka ga je ubila i nas je sve spasila!

- Zorana je poznavala čitava Jagodina, ali samo po zlu! - počinje  priču penzionisani građevinski radnik Dragoslav Milojević, nakon što smo ga pitali da li je poznavao investitora Zorana Trifunovića (59) kojeg je 2. septembra ubila Stojanka Stojanović (70) u Beogradu.

Dok pomaže u postavljanju crepa na kuću, koja se nalazi u blizini zgrade koju je Trifunović sagradio pre deceniju, starac nam objašnjava da je njegov ubijeni sugrađanin omražen u Jagodini.

 

 - Gradio je mnogo zgrada po našem gradu i unesrećio je mnoge ljude. Kada malo bolje razmislim, ne znam koga nije prevario. Jedini koji su mu bili zahvalni bili su švaleri. Njima je napravio jedan hotel i tako ih je obezbedio. Nadimak mu je bio Šumadija, po kafani koju je dugo držao, ali ona mu je oduzeta na osnovu duga i sada pripada stečajnom upravniku, koji je trenutno prodaje za 390.000 evra. Kada smo čuli da je ubijen, nismo se uznemirili, jer smo se uverili da nije pošten - kaže Dragoslav Milojević i dodaje da je Trifunović poreklom iz sela Međureč. 

- Nije imao lako detinjstvo. Otac je ostavio Zoranovu majku i oženio se ženom rođenog šuraka! Zoran i sestra su tada ostali sami s majkom. Pre trideset godina je radio u ugostiteljskom preduzeću "Palas", a onda se okrenuo građevini - kaže Dragoslav Milojević i pokazuje nam višespratnicu koju je gradio Trifunović u vreme kada je bio glavni investitor u Jagodini.

Jagodina

Jagodina, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Zgrade koje je gradio Trifunović su uglavnom okrečene u zeleno, jer je on, prema rečima Jagodinaca, obožavao tu boju.

Međutim, iako se trudio da spolja deluju impozantno, njihovi stanari tvrde da su građene od najlošijih materijala.

- Zbog njega se deset godina mučimo da uknjižimo stan, što je trebalo da bude njegov posao. Sve nas je prevario, iako smo kupili direktno stan od njega, još dok je zgrada bila u izgradnji. Za pristojnu sumu novca smo izigrani. Zgrada je vrlo loše urađena. Cevi su katastrofalne, a zidovi su od stiropora! - kaže nam žena koja je od Trifunovića kupila stan.

 

Da je ubijeni investitor varao i druge ljude, a ne samo one kojima je prodavao stanove, potvrdile su nam njegove prve komšije u jagodinkoj ulici Kneginje Milice, gde je on nekada živeo.

- Pravio je čudesa u gradnji. Onako kako je radio, tako je na kraju i završio. Restoran, po kome je bio poznat, napravio je tako što je jednoj ženi ukrao pola kuće! Meni je ispod kuće sazidao cev za vodu i odvod, a nije me ni pitao. Ljudi su za njega davali hipoteke, a samo u Jagodini se vodilo 50 postupka protiv njega. Mnoge je ucenjivao za razne saglasnosti. Bio je bahat i svi su od njega zazirali. Ljudima je prodavao stanove bez ugovora, a na kraju su dolazili u situaciju da nisu mogli ni da ga tuže. Žena koja ga je ubila sada je odahnula! Sigurno nije imala izlaza i odlučila je da ga usmrti. Ona je spasla mnogo ljudi, sigurna sam. Zoranove čitulje nema nigde, jer je bio bruka za Jagodinu - kaže jedna od Trifunovićevih nekadašnjih komšinica, dok druga dodaje da Zoranov otac, nakon njegovog ubistva, retko izlazi iz kuće.

Hapšenje Stojanke Stojanović osumnjičene za ubistvo

Hapšenje Stojanke Stojanović osumnjičene za ubistvo , Foto: Nenad Vujanović

- Svi znamo da je Zoran proteran iz Jagodine nakon što se zamerio i svojim poslovnim partnerima. Oni su mu rekli da se više nikada ne vraća u naš grad. Ipak, njegov otac je ostao da živi u centru grada. Često smo ga viđali, a sada nakon što je Zoran ubijen, videla sam ga samo jednom u crnini i pognute glave - kaže komšinica na kraju razgovora i poručuje da Stojanki Coki Stojanović treba ukinuti pritvor.

Deset godina nemaju grejanje!

U zgradi koju je Trifunović gradio, nadomak autobuske stanice u Jagodini, stanari kažu da su srećni, jer su za malo novca došli do krova nad glavom. - Mi smo čuli na stotine priča kako je Zoran prevarant, ali nas nije mnogo oštetio. Ja sam imala problem kad mi se jedna žena uselila u stan, ali Zoran uspeo ubrzo da je izbaci napolje. Bio vrlo tolearantan. Obećao nam je grejanje, interfon i kablovsku televiziju, ali to nikada nije sredio... Ipak, ne ljutim se na njega preterano, što nam radijatori nikada nisu radili, jer ja volim da se grejem na struju. Šta će mi grejanje, koje gase u deset uveče, kada treba da kupam decu. Ovako sam sam svoj gazda i sve sam sredila u sopstvenoj režiji. Od Zorana sam kupila dva stana, jer su bili jeftini. Iz iskustva vam kažem, da ko mu je dao novac u kešu, nije imao problema - kaže naša sagovornica.

(Izvor: alo.rs / Autor: N. Marić)

Share this article