BRANKA VESELINOVIĆ SA DECOM PROSLAVILA 100. ROĐENDAN: Volim ljude i srećna sam svakog dana (FOTO)

Proslavljenoj glumici Branki Veselinović, koja 16. septembra dočekuje 100. rođendan, prvi su čestitali i napravili proslavu iznenađenja mališani s festivala BrainObrain, koji se održao proteklog vikenda.

Branka je ceo svoj život posvetila deci, bavila se humanitarnim radom, pomagala na sve načine, pesmom, knjigama, glumom, a sa svojim pokojnim mužem Mlađom Veselinovićem osnovala je i fondaciju za pomoć invalidnoj deci i onoj s posebnim potrebama. Upravo su deca ta koja su velikoj glumici i humanitarki u nedelju napravila proslavu u znak zahvalnosti i pesmom u njenu čast joj uzvratila ljubav koju im ona decenijama bezuslovno pruža.

 

 *FOTO: ZORAN PETROVIĆ

Na Savskoj promenadi okupio se veliki broj dece različitih uzrasta i uz tortu i rođendansku pesmu čestitao Branki 100. rođendan, a ona im je sa scene uzvratila u svom maniru - recitacijom i velikim osmehom.

 

"Mnogo vam hvala, maleni moji. Branka Ćosić Veselinović vas mnogo voli i poručuje: "Volim ljude i srećna sam svakog danka, i zato se i sa sto, živa šetam bez prestanka", kroz smešak i suze radosnice poručila je uzbuđena i živahna stogodišnjakinja.

 *FOTO: ZORAN PETROVIĆ

Ona je istakla da je veoma važno podržavati projekte poput ovog i da bi više glumaca moralo da igra za decu i da im time ulepša detinjstvo, ali i da ih nauči da i u budućnosti vole pozorište.

 

Dečji praznik festival BrainObrain obeležava se već dve godine, a cilj je da, pored proslave polaska u školu, pomogne deci da poboljšaju pamćenje, koncentraciju i kreativnost, ali i snalažljivost, a sve to uz različite radionice i zadatke koje uz zabavu rešavaju s vršnjacima.

 *FOTO: ZORAN PETROVIĆ

U čast 100. rođendana Branke Veselinović i Muzej knjiga Adligat otvara legat Branke i Mlađe s više od 900 knjiga, oko 150 priznanja, diploma, fotografija, kaseta, ploča s njenim monodramama i monolozima, kao i zahvalnicom za humanitarni rad. Legat je osmislila Stevanka Češljarev.

I Jugoslovensko dramsko pozorište će 16. septembra, na dan Brankinog rođenja, takođe napraviti proslavu u 12 sati u foajeu i tako svečano obeležiti 100. rođendan članice njihovog prvog ansambla i najstarije glumice s naših prostora.

(Izvor: kurir.rs)

Share this article