Neobjavljena pesma Milana Mladenovića u filmu Filipa Gajića

Pevač i gitarista beogradske rok grupe EKV je na stihove istoimene pesme Branka Miljkovića svojevremeno komponovao muziku, svirao gitaru i otpevao numeru.

U FILMU "Sizif K" režisera Filipa Gajića, koji u četvrtak stiže u domaće bioskope, nalazi se i neobjavljena pesma Milana Mladenovića "Između dva dana". Pevač i gitarista beogradske rok grupe EKV je na stihove istoimene pesme Branka Miljkovića svojevremeno komponovao muziku, svirao gitaru i otpevao numeru.

- Jednoga dana dogovorio sam se sa Milanom da napravi muziku za predstavu "Kiklop" po Euripidu - kaže Filip Gajić. - To je trebalo da bude moja prva režija, ali predstava nije nikada odigrana. Milan je komponovao ovu pesmu u svom stanu na Dorćolu. Jednom prilikom našao sam na tavanu zaboravljenu "tdk" kasetu od 60 minuta. Onda sam napravio film o Sizifu.

Gajićevo ostvarenje je priča o režiseru iz Beograda koji opsesivno pokušava da snimi film o Sizifu, naivnoj žrtvi bogova koji se usprotivio njihovoj volji i okovao smrt u lance. On je u braku sa zagrebačkom glumicom i žive u različitim državama koje su do juče bile u ratu. Putuju vozovima, rađaju se deca, a njihov brak se neprimetno raspada.

(KutakNet)

 

Share this article