POČINJE KAMPANJA ZA PODRŠKU PRODUKCIJI FILMA “BALADA O PIŠONJI I ŽUGI”

Velika kampanja za podršku produkciji filma i tv serije “Balada o Pišonji i Žugi” počela je od 30.novembra i trajaće do 20. januara.

Fanovi kultne pjesme, ali i drugih pesma predratnog “Zabranjenog pušenja” po kojima se snima ovaj film i tv serija, ali i pokreta “New Primitives” i zlatnog dobra Sarajeva osamdestih imat će priliku da podrže produkciju ovog dugočekivanog filmskog projekta.

Kampanja se realizuje putem digitalne platforme Indiegogo koja je dostpuna u čitavom svietu, tako da će svi oni koji žele da podrže ovaj projekat imati priliku da to urade bez obzira u kojoj zemlji sveta žive.

Igrani film i tv seriju “Balada o Pišonji i Žugi” režiraju poznati bh. reditelj Jasmin Duraković i autor kultne pesme Sejo Sekson. Scenario za film je, osim Seje Seksona, pisao beogradski pisac i dramaturg Vladmir Đurđević, dok glavne uloge u ovome filmu, između ostalih, igraju Dino Sarija (Žuga) i Ivan Đorđević (Pišonja). Amilu igra beogradska glumica Jelena Gavrilović, a ostale večne heroje sarajevskog asfalta igraju Emir Hadžihafizbegović, Haris Burina, Saša Petrović, Goran Navojec, Ivo Gregurević i mnogi drugi glumci iz čitavog regiona.

Manji deo filma je već snimljen ovoga leta, a tokom prve polovine 2016. planiran je nastavak i završetak snimanja ovog projekta.

Film je velika regionalna koproducija (BiH, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Kosovo), a očekuje se ulazak u projekat i partnera iz Makedonije i Crne Gore.

Producent filma je “Depo” iz Sarajeva, a koproducenti su Media Aquistions i Fokus (Hrvatska), Met Po Production (Srbija), Ars Media (Slovenija) i Alba Film House (Kosovo).

U produkciju tv serije uključene se neke od vodećih televizijskih stanica u regonu, saopšteno je  iz “Depoa”.

(KutakNet)

 

Share this article