Poginuo je sa 32 godine, pričali su da je lep kao Apolon, a za slavnim glumcem cela Jugoslavija je plakala (FOTO)

Glumac Slobodan Đurić tragično je izgubio život 22. decembra 1976. godine, u 32. godini, vraćajući se sa priredbe u zemunskoj kasarni povodom Dana Armije.

Slobodan je kratko radio u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i živeo je u Beogradu.

 

Spadao je u red izuzetno talentovanih glumaca, a ostao je upamćen po glavnoj ulozi u komediji "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo".

Slobodan sa Milenom Dravić

 *Slobodan sa Milenom Dravić / FOTO: PRINTSCREEN

Poginuo je na vrhuncu svoje karijere, a kolege ga opisuju kao komediografa, glumca čiji je smisao za humor i prilaz takvoj tematici do danas neprevaziđen.

U trenutku nesreće sa njim u kolima bio je i ton majstor Dragoslav Tošić, koji je takođe poginuo vozeći kroz neosvetljenu ulicu, probili su bankinu i sleteli u provaliju.

 

Mala je uteha što je pet godina kasnije, Vrhovni sud Srbije doneo presudu kojom su za smrt dvojice ljudi proglašeni krivim Grad Beograd i "Beogradput".

Koliko je ova tragična vest pogodila kolege, i celu ondašnju Jugoslaviju, svedoči podatak da je porodici tih dana stiglo oko tri hiljade telegrama i izjava saučešća.

Omiljen u društvu

 *Omiljen u društvu / FOTO: PRINTSCREEN

"Lep kao Apolon belvederski", govorio je za njega Radomir Stević Ras, u čijem je pozorištu Đurić napravio prve glumačke korake, dodajući da mu je bilo tesno u svakoj košulji i svakoj ulozi.

- Prva zajednička predstava bila nam je "Celestina", španska priča o Romeu i Juliji. Potom "Mister Dolar". Bio je divan čovek, omiljen u društvu, vedar i duhovit, bavio se sportom. Odličan komičar, što je među prvima primetio Zoran Radmilović - rekla je o kolegi Svetlana Bojković za "Večernje novosti".

(Izvor: blic.rs)

Share this article