Prizovite tiho mantru u svoj um: Uz pomoć ovih 5 saveta eliminišite negativne misli

Stvaranjem lične mantre, stvaramo prostor za nova iskustva u životu koja će nam pomoći da se osećamo zadovoljno i srećno...

Vreme je da mantre prestanu da budu newageovski stereotip, kaže Nujočanka Susie Moore, koja se kao kouč usredsredila na jačanje samopouzdanja svojih klijenata. Iako su česte u meditaciji, gde pomažu "utišati" um, mogu da koriste svakome: naši umovi su ispunjeni bukom - beskorisnim mislima.

Mantra ih u bilo kojem trenutku može prekinuti, posebno kad osmislite takvu koja ima duboko značenje upravo za vas. Susie Moore preporučuje da svako ima dve mantre - za dva područja života u kojima su mu najpotrebnije.

 

Stvaranje delotvorne lične mantre koja će vam pomoći da se osećate snažno, sposobno i mirno ima pet koraka - Susie Moore ih objašnjava na primeru stvaranja mantre za uspeh u karijeri.

1. Prisetite se svojih najvećih postignuća - zapišite pet do osam svojih uspeha u karijeri kojima se najviše ponosite.

Nemojte se ustručavati - tu listu neće videti niko osim vas.

2. Svaku stavku ocenite od 1 do 10 - pritom 1 znači da vam ne daje nimalo zadovoljstva, a 10 da vam se čim pomislite na to usne razvuku u osmeh i odmah se osećate poletno.

3. Odaberite jednu stvar koja vam daje najviše samopouzdanja i snage - i stavite je na vrh liste. Ako su dve ili više stvari izednačene, razmislite koje vam je iskustvo bilo najzabavnije i donelo najviše zadovoljstva i kojim ste se najviše ponosili.

4. Napišite to u JEDNU reč - da, samo jednu.

5. Tu reč upotrebljavajte svakodnevno - posebno kad vam je potrebno da je čujete (npr. pod tušem, dok se vozite na posao, pre slanja važnog maila ili telefonskog razgovora...). Vaša će reč podsetiti koliko ste daleko stigli, koje ste sjajne stvari u stanju postići i ko ste.

Vaša mantra je krajnje pozitivna izjava koja je u rezonanciji s vašim umom i srcem. Niko drugi osim vas ne mora znati za nju niti je razumeti. Prizovite je tiho u svoj um kad vam je potreban podsetnik na vašu sposobnost da stvorite život kakav želite. Poput afirmacije, vaša lična mantra daje trenutnu injekciju samopouzdanja koja vam je potrebna.

(Sensa klub)

 

Share this article