Profesorima srpskog dozlogrdilo: Neznanje pravopisa je sve veće, a "neznalice" će kažnjavati Vučilo

“Voleli bismo da učenici igraju ovu igricu kad god bi inače gubili vreme na telefonu“, saglasni su profesori srpskog.

Oni su godinama listali Pravopis, a onda su shvatili da sa njim mogu samo da se slikaju. Njihov doprinos očuvanju srpskog jezika i pravopisa izgleda potpuno drugačije. 

“Želeli smo da uđemo u mobilni telefon i napravimo jednu zaraznu aplikaciju koja će biti toliko korisna da će sa njom moći da se uči pravopis“ 

Za izradu ove igrice trebalo im je godinu i po dana, ali i mnogo godina iskustva i rada sa učenicima. 

“Jednostavno kada pogledate naš školski program mi nemamo dovoljno časova koji nam omogućavaju da sa učenicima vežbamo pravopis“, kaže Milan Petrović, profesor srpskog jezika. 

Od primera mnogih reči i izraza koje pogrešno koristimo napravili su zadatke koje bi igrač u igrici trebalo da zna kako bi osvojio što više poena i dobio titulu štrebera, bibliotekara ili spasitelja pravopisa. 

Upotrebu malog ili velikog slova, odvojeno ili spojeno pisanje reči kontroliše Vučilo – glavni junak igrice, koji nije profesor u školi već neko od koga možete da učite i ko će vremenom da nagradi vaše znanje. 

Zašto je Vučilo tako strog i šta igrač mora da uradi da bi ga ubedio da su ljudi i dalje vredni znanja koje on ima pogledajte u prilogu iz Exploziva.

KutakNet

Share this article