Region se još nije oporavio od govora Radeta Šerbedžije o NAJVEĆOJ GLUMICI veka: "Milena je naša sadašnjost, naša mladost, prošlost, naša budućnost..."

Zbog Milene Dravić u pulskoj Areni 5.000 ljudi ustalo je i aplaudiralo, uz petnaestominutne ovacije, a to je najmanje što je diva jugoslovenske kinematografije, čiji je deo više od šest decenija, zaslužila!

Milena Dravić, dama po definiciji i suštini, najveća domaća glumica veka, žena bez čijeg lika teško da možemo da zamislimo ijedan film vredan spomena snimljen u proteklih pola veka, obrela se u Puli kao specijalni gost tamošnjeg filmskog festivala, a čitava ova manifestacija bila je u njenom znaku.

 

Samo tri dana pre početka festivala, legendarna glumica u Srpskom kulturnom centru u Puli prisustvovala je i otvaranju izložbe fotografija "Milena", koja je u priređena njoj u čast, a potom je dan kasnije predstavljena i monografija o njenom bogatom opusu. Brojke su zaista impozantne - Milena je snimila 90 filmova, a u više od 50 je ostavarila glavne ženske uloge!

Na izložbi je 77-godišnjoj divi društvo pravio proslavljeni glumac Rade Šerbedžija, koji je održao i kratak govor posvećen njoj.

"Milena je naša sadašnjost, Milena je naša mladost, naša prošlost, naša budućnost. Ona je čovek dobre volje, ona je najtalentovanija. Milenine plave oči su sami film, film koji smo svi imali sve ove godine. Milena je čovek koji spaja ljude, Milena je dobrota, Milena je razlog zašto smo ovde. Sve ove fotografije svedoče o jednoj čudesnoj osobi", poručio je.

 

Ona se na koncu svega zahvalila Puli, istakavši da je tu postala glumica, da je upravo na tom mestu doživela prve ovacije, prvo oduševljenje publike njenom glumom - toliko da su je nosili na rukama i skidali odeću sa nje...

A kada je oduševljenje jednom počelo, nijedne sekunde više nije stalo. Možda se nekadašnja Jugoslavija u mnogo toga mimoilazi, ali u jednom su uvek svi složni - Milena je bila i ostala najveća, najlepša, najdragocenija glumica ovih prostora!

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article