Šok u vodiču za vrtiće: Ako grlite i ljubite decu, nasilni ste!

U okviru nove, skandalozne knjige o seksualnom obrazovanju, nalazi se i “paket za vrtiće“, pomoću kog se deca od tri do pet godina, koja ne mogu da razumeju seksualnu konotaciju reči “dodirivati”, uče da svakome, pa i svojim roditeljima kažu “moje telo pripada meni”.

– To je besmisleno, i time se nanosi šteta deci, jer im u glavi stvara konfuziju.

Pitam se i s kojim pravom se od vaspitačica traži da dete u vrtiću uči sledeće pravilo: “Ako dođe u posetu tetka, baba, ujak ili neki drugi član porodice i krene da te cmače po celom licu, grli, ljubi, steže… iako u tom trenutku tu osobu sve to čini srećnom, a tebi se ne sviđa, možeš da kažeš “izvini, ali ja ne bih da me ljubiš” – navodi Slobodan Antonić, sociolog.

 

On ističe da je porodica osnova za borbu protiv bele kuge, a ovakvim merama se razara.

Takođe, sa njim se slaže Dr Bojan Cakić, koji navodi da o porodici mora da se priča kao o zajednici ljubavi.

– Ne možemo sprečiti nasilje sledećim pasusima: “Porodični dom je najopasnije mesto u modernom društvu, statistički je mnogo veća verovatnoća da će osoba ženskog pola biti izložena fizičkom napadu u kući nego na ulici” i tome slične stvari.

U paketu se svuda suprotstavljaju muškarci i žene, a nameće istopolna seksualnost, dok se među suprotnim polovima razvija odbojnost – kaže dr Cakić.

 

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article