VENČALI SE NA PAUZI ZA RUČAK: Znate li ko je bila kuma na venčanju Dragana Nikolića i Milene Dravić? (FOTO)

Jedna od najvećih ljubavi na srpskoj glumačkoj sceni koja služi za primer svima jeste ljubav Milene Dravić i Dragana Nikolića.

Oni su se venčali krajem decembra 1971. godine, ali, nažalost, posle 45 godina braka rastavila ih je Gagina smrt. 

 

Upoznali su se na snimanju filma „Horoskop“, 1969 godine. Milena je već tada uživala veliku popularnost i bila je jedna od najvećih zvezda Jugoslavije, a Gagi je to bio tek četvrti film.

- Kad sam joj prišao, imao sam utisak da je devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću - govorio je Nikolić.

Do njihovog venčanja došlo je spontano

 *Do njihovog venčanja došlo je spontano / FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

Venčali su se 1971.

- Snimali smo u Zvezdarskoj šumi, dramu Duška Radovića „Kako su se volele dve budale“. U pauzi za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se venčamo - prisećala se Milena.

 

Seka Sablić im je bila kuma

- Na putu do Opštine pridružila nam se Seka. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još na FDU, gde su bili klasići. Kad smo zvanično postali bračni par, otišli smo na ručak. Posle smo se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo - opisala je Milena dan njihovog venčanja.

Seka Sablić im je bila kuma

 *Seka Sablić im je bila kuma / FOTO: BETA/ MILAN OBRADOVIĆ

- Dragan i ja smo bili kao brat i sestra. Kad mi je rekao da se „smuvao“ s Milenom, ja sam mu samo rekla: „Nemoj da me lažeš“. Milena je bila zvezda, mada je za njega ubrzo postala njegova Milena - rekla je Seka Sablić jednom prilikom.

Da su stvoreni jedno za drugo, odmah se videlo u šou-programu „Obraz uz obraz“, kojim su sedamdesetih osvojili srca svih nas.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article