5 razloga zašto su PROVINCIJALKE bolje od BEOGRAĐANKI

Mnogo je rečeno o tome kako mesto u kome smo odrasli utiče na to kakve ćemo osobe kasnije postati.

Mnoge posebne karakteristike i životne lekcije možemo naučiti odrastanjem u malom mestu sa blisko povezanim ljudima i poznatim tradicijama. Koliko god daleko da odemo u svet, to je nešto što nas povezuje i što nas čini posebnim. 

Ovo su neki od razloga zašto su devojke iz provincije navodno bolje od onih koje su rođene u velikim gradovima:

1. Mora da zasluži svoju nezavisnost

Kada odete iz malog mesta ili napravite neku drugu nezavisnu odluku, onima koji ostaju nećete samo nedostajati, nego će vam malo i zamerati zbog toga. Treba hrabrosti da devojka skrene sa utabanog puta i odnese život dalje od onoga što je poznavala. Devojke koje već žive u gradu imaju mnogo manje stresa kada se odvajaju od roditeljske kuće. Razlika je što se često sele na drugi kraj grada, a ne države.

 

2. Odgajana je da veruje u kult porodice

Devojke iz manjih mesta su vaspitane da veruju u brak i porodicu, a ne da slepo jure karijeru. Patrijarhalno vaspitanje ima svoje vrline, mada se mnoge devojke iz grada neće složiti.

3. Ne zanimaju je modne marke

Život u manjem mestu baš i ne stvara afinitet prema dizajnerskim markama i skupom odećom. Devojke iz provincija kao male skaču u jezero i igraju se loptom, a ne gledaju u izloge iz razonode.

4. Vernost joj je prirodna

Ljudi u manjem mestu se svi poznaju, tako da devojke iz provincija imaju iste najbolje prijatelje i komšije celog života i naučile su da podržavaju druge ona kada je stvarno teško. Imati nekoga koje iskren i veran nije luksuz, već nešto što je normalno.

5. Zahvalna je

Devojke iz manjih mesta su skromnije, jer su navikle na manje prihode, koji su realnost u provincijama. Većina devojaka nije rođena u porodicama gde joj je sve posluženo na srebrnom poslužavniku. Na primer, za neke ljude univerzitetsko obrazovanje je nužnost, a ne poklon.

(Izvor: Srbija Danas)

Share this article