HOĆE LI MU USLIŠITI MOLBU? Ljubavni plakat dug 91 metar okačio na Brankov most!

Dve nedelje je spremao natpis, koji se vijorio svega 15 minuta dok ga nije uklonila policija.

 

Ljubav nema granice, a pogotovo kada neko pokušava da otključa srce bivšeg partnera. Strahinja Miljević (21) je mladić koji je uz pomoć najboljih drugovima pokušao još jednom da izjavi ljubav svojoj bivšoj devojci, tako što je okačio plakat dugačak 91 metar preko ograde Brankovog mosta.

Strahinja Miljević

Strahinja se još nada da ce mu se Liki vratiti, Foto: Ivana Mišić

Plakat koji se viorio na Brankovom mostu svega 15 minuta, Strahinja je u poslednje dve nedelje svaki dan crtao po četiri sata.

Na plakatu je pisalo “Sve si mi zabranila, da te ljubim, da te zovem, da ti pisma pišem. Da mi možeš zabraniti da te bar ne volim više! Liki srećan rođendan!”

Drugarstvo

Drugarstvo, Foto: Ivana Mišić

Reč je o devojci, kojoj Strahinja tepa Liki, jer pravo ime nije hteo da iznosi u javnost, sa kojom je bio devet meseci u ljubavnoj vezi. Raskinuli su još prošle godine u aprilu. Od tada nepokolebljiv momak pokušava da obnovi ljubav.

 

- Njoj je danas rođendan i ovom prilikom sam hteo da joj čestitam. Planirao sam da okačim ovaj plakat, koji bi se video sa Kalemegdana, i da se nađem sa njom na tvrđavi da joj to pokažem. Želeo sam ovim putem da joj još jednom kažem da je volim i da je pozovem na pomirenje. Već godinu dana kako nismo zajedno, ja pokušavam na razne načine da je vratim. Prosto hoću da znam da sam uradio sve što sam mogao, i sve što je u mojoj moći, da se posle nekoliko godina ne bih kajao, jer sam možda mogao uraditi nešto više. Prosto ne volim da odustajem - kaže za “Alo!” Strahinja, inače student Pravnog fakulteta u Beogradu.

Kačenje plakata

Kačenje plakata, Foto: Ivana Mišić

Na ovu odluku Strahinja se temeljno pripremao, i “pokucao” je na više vrata da bi dobio dozvolu da okači plakat. Odgovor nije dobio ni od koga. Nakon što je transparent okačen, ubrzo je stigla i policija.

Pripadnici MUP-a pitali su mladiće da li imaju neku dozvolu za ovu akciju, i raspitali su se kod svojih saradnika da li plakat može da ostane, bar na kratko.

Strahinja je pokazao evidenciju elektronskih pisama, ali kako nije dobio potvrdni odgovor, plakat su morali da skinu.

Tokom kačenja plakata Beograđani su znatiželjno prilazili da pitaju da je ljubavna poruka ili prosidba i oduševljeno su pozdravljali ovaj postupak.

“To nam treba, što više ljubavi!”,  “Nadam se da će pristati” i slično, padali su komentari od prolaznika.

Pravo drugarstvo

- Strahinja je takav, uporan. Mislim da će ovim uspeti da je obori sa nogu. Iskreno se nadam, jer se zaista trudio. Dve nedelje nas je gnjavio da mu pomažemo. Voleo bih da se trud isplati. A ako i posle ovoga, ne bude htela da bude sa njim, onda ga ni ne zaslužuje - rekao je Srđan Berać.

(Izvor: Alo.rs / Autor: Ivana Mišić)

Share this article