Jutra mama ranoranilaca: One su kraljice koje nemaju napućene selfije i bude se svaki dan PRE SVITANJA

One su ranoranioci silom, ali im ne trebaju filteri. Dok u jutarnjem mraku spremaju flašice, doručak, piju prvu kafu saplićući se o igračke, ne stižu ni da se pogledaju u ogledalo. Zato smo ih mi zamolili da to urade i dočaraju nam svoja "čarobna jutra".

Moje četiri beogradske mame su kraljice koje nemaju napućene selfije na društvenim mrežama. Zamolila sam ih da se slikaju čim ustanu. Ujutru u 5:15 mi je stigla prva fotka, a do šest i ostale.

 

Ivana, mama troje dece

 *Foto: Privatna arhiva / Noizz.rs

"Obožavam kad se probudim pre nego što me Miloš šutne nogom ili pre nego što zvoni sat, jer mi je to jedina šansa da odem do toaleta. Onda stavim kafu koju obično popijem do podneva.

 *Foto: Privatna arhiva / Noizz.rs

Miloš traži flašicu, devojke šta da obuku, a i užina treba da se spremi. Sve to vreme moram da odgovaram na milion pitanja, jer moja deca nisu od onih ćutljivih dok se ne rasane! Doručak, presvlačenje, češljanje, parfemisanje.....ja jedva stignem da skinem pidžamu.

 *Foto: Privatna arhiva / Noizz.rs

Moj dragi muž sve to podržava instrukcijama...kad je kod kuće. Ah da! Umalo da zaboravim na macu Mici koja takođe treba da jede i moram da joj očistim pesak, pomazim je, jer strpljivo ide za mnom i čeka svojih pet minuta. Takva su moja "čarobna jutra"."

 

Jelena, mama četvoro dece

 *Foto: Privatna arhiva / Noizz.rs

"Nema tog Toma Kruza koji bi ujutru mogao da mi stane na crtu i obavi Nemoguću misiju "Od buđenja do školice".

 *Foto: Privatna arhiva / Noizz.rs

Probuditi ih svo četvoro, presvući iz pidžama i pelena (bar jedno će kakiti, a neretko i dvoje), pripremiti i postaviti doručak, nahraniti ih, napojiti jogurtom, vodom i čajem - u zavisnosti od horoskopskog znaka, zatim obući, obuti, vezati im pertle i posle 16-og odvezivanja, VEOMA VAŽNO: setiti se nešto i ti da obučeš, nataći cipele, potrpati ih troje u kolica, dok tinejdžer ide sa svojom ekipom. Njegova jutarnja pitanja ne staju u kratak tekst.

 *Foto: Privatna arhiva / Noizz.rs

Ustaje se u 6 i kreće iz kuće u 7:30. Osim vikendom, kada se, doduše, opet ustaje u 6. Tome, na tvom mestu, ja bih se zavukla u mišju rupu. Lepo sam rekla da ovo nikada neće stati u par rečenica. Popravi mi interpunkciju, ja nemam kad - opet su gladni."

 

Danica, mama jednog deteta

 *Foto: Privatna arhiva / Noizz.rs

"Obožavam jutra u kojima se probudim sa purpurnim, kaskadnim podočnjacima. Ona me nepogrešivo podsete na prave izbore u životu. Čudo jedno kako ih nikada pre majčinstva nisam imala, a bila sam razuzdana party girl.

 *Foto: Privatna arhiva / Noizz.rs

Možda mi jednostavno taj deo lica nije bio prokrvljen? Hvala ti, sine, što brineš o prenosu materija kroz majčin organizam. Tobom je obeležen svaki moj damar. Voli te mama."

 

Ana, mama dvoje dece

 *Foto: Privatna arhiva / Noizz.rs

"Kad ste žena, suđeno vam je da ustajete rano i ležete kasno.

Bude vas bebe, budi vas osnovna škola, rani treninzi dece, bude vas reči "gladan sam", "žedan sam", budi vas posao, budi vas kuče..... A ležete kasno jer ste željni tišine i samoće.

Dokle bre više podočnjaci ???!!! Siđite s mog lica. Ujutru izgledam kao besan pas."

 *Foto: Privatna arhiva / Noizz.rs

Drage moje, predivne žene, deca će porasti i nadam se da ćete tada ostati dovoljno normalne da biste uživale u razvlačenju u pidžamana i ustajanju u podne. Doduše treba da sačekate baš dosta (podmažite kukove i pijte magnezijum). Obožavam vas jer ste jake k'o crna zemlja i lepe k'o đurđevak. Moja jutra su lepša jer postojite.

 

(Izvor: noizz.rs / Ivana Stojanov)

Share this article