Kada sam osetila da moj veš SMRDI NA MUŠKI ZNOJ, muž mi je priznao STRAŠNU STVAR: Danas živimo sa mojim novim dečkom

Kristin Kolijer mislila je da svog muža poznaje bolje nego bilo koga. Dok joj nije saopštio da ostatak života želi da provede kao žena. Njihov brak nije spašen, ali iz ovih neočekivanih životnih okolnosti nastalo je prelepo prijateljstvo.

 Tada 32-godišnja Kristin vodila je sasvim lep i skladan porodični život. Njeni sinovi Sem i Trin bili su srećni i zdravi, a suprug Fred (44) oslonac u svim životnim nedaćama. Sve je izgledalo idilično.

 

Par se upoznao kad je Kristin imala samo 18 godina, a nakon samo tri meseca su se verili i krajem leta uplovili u bračnu luku. Započeli su uspešne karijere, a uskoro je usledilo prvo dete. Sledećih nekoliko godina vodili su savršen život.

Kristin i Fred sa sinovima

KRISTIN I FRED SA SINOVIM

Sve se promenilo 2005. godine kad je Kristin rodila drugo dete. Otišla je s bebom i Semom (2) kod svoje majke kako bi provela malo vremena s njom. Kad je jednog podneva zazvonio telefon, Kristin je s uzbuđenjem podigla slušalicu, jedva čekajući da ispriča Fredu što su dečaci radili proteklih dana. Dočekao ju je hladan tuš. Fred joj je rekao da mora da počne da nosi žensku odeću. Nije mogao da joj objasni zašto, ali je znao da nije reč o još jednoj fazi u životu.

- Činjenica je da je bilo nekih stvari u prošlosti koje sam ignorisala. Ono kad mi je Fred jednom dao moju najdražu crvenu haljinu koja je iz nekog neobjašnjivog razloga bila pocepana, ono kad je moj negliže smrdeo na muški znoj... Nisam htela da okrivim Freda, radije sam ignorisala jasne znakove da je nesrećan, ali htela sam da Fred bude Fred - kaže Kristin.

- Fred mi je rekao da ne može više da se pretvara. Znala sam da više nema povratka na staro - dodaje.

 

Nakon tog telefonskog poziva njen život se okrenuo naglavačke. Rekla je Fredu da ga voli i uveravala ga da će nešto smisliti, ali u tom trenu nije znala šta dalje niti kako majci da objasni šta je upravo saznala.

- Sve što sam mislila da znam o njemu, bilo je potpuno pogrešno. Sve što sam sebi govorila o našem skladnom i idiličnom braku, bila je laž. Pokušavala sam da se zamislim kako dajem podršku svom mužu koji oblači suknje i nosi štikle - otkrila je Kristin.

Kada se vratila kući, Fred joj je priznao da je, dok su oni bili kod bake, svakodnevno nosio žensku odeću. Par se na kraju dogovorio da će Fredove novootkrivene sklonosti držati u tajnosti.

Seda (u gornjem levom uglu) i ostatak porodice

SEDA (U GORNJEM LEVOM UGLU) I OSTATAK PORODICE

- Osećala sam se užasno i usamljeno. Želela sam da zadržim sliku naše savršene porodice netaknutu. Imala sam utisak da moj suprug radi nešto grozno našoj porodici i nisam razumela zašto to radi. Strahovala sam da u njegovom svetu nema mesta za mene. Rekao mi je da mu je žao, ali da je žena u njemu predugo zaključana i da će umreti ako je ne oslobodi - kaže Kristin.

- Sviđalo mi se da budem žensko u našoj vezi, nisam htela da to Fred postane. Možda nisam znala ko je osoba za koju sam se udala, ali znala sam da ga i dalje volim. Bilo je jasno da naš brak ne može da opstane, ali volela sam ga dovoljno da poštujem njegovu želju da bude ono što jeste, makar mi je srce bilo slomljeno - objašnjava.

Odlučila je da pomoć i utehu pronađe u jednoj grupi podrške na internetu za sve one koji se nalaze u istoj situaciji. Fredu je dijagnostikovana polna disforija i njegov savetnik je zaključio da bi potpuna tranzicija bila najbolja za njegovo mentalno i emocionalno zdravlje.

Ali, za razliku od Freda, njegova ženska verzija - Seda - bila je potpuno drugačija. Seda je bila društvena, nikad depresivna, puna samopouzdanja. Deci su odlučili da kažu istinu kad su napunili šest, odnosno četiri godine. Dečaci su počeli zda ga zovu Medi, umesto tata (engl. daddy).

Fred je 2013. otišao na operaciju promene pola. Godinu dana kasnije, Kristin je preko interneta upoznala Ričarda Bartleta. Iako se bojala da će situacija biti nezgodna zbog Freda, dvojica muškaraca su se brzo složila i sprijateljila. Ričard se uselio kod Kristin i Sede 2015. godine. Ova nekonvencionalna porodica sada vikende provodi u zajedničkim druženjima, odlascima u restorane i koncerte. Ričard je profesionalni kuvar i gotovo svako veče kuva za ovu veliku porodicu.

- Ričardu odajemo počast na Dan očeva, a on zajedno s dečacima priprema ručak za mene i Sedu na Majčin dan. Seda nas je naučila da prihvatimo ljude koje volimo onakvima kakvi stvarno jesu, čak i onda kada se to ne uklapa u naše planove. Izgubila sam muža, ali dobila sam mnogo više - kaže Kristin.

(Izvor: zena.blic.rsmirror.co.uk)

Share this article