Namerno je zatrudnela da bi me naterala da je oženim. Prevario sam je sa koleginicom, POBEGAO IZ ZEMLJE OD DETETA I NJE i OVAKO DANAS ŽIVIM

Zašto muškarci napuštaju svoje žene, a sa njima i decu, i nestaju bez traga i glasa? Ovakvi slučajevi su češći nego što se misli, a evo šta oni kažu o svojim postupcima.

Novinarka portala "YourTango", Osijana Tefenhard, došla je do petorice muškaraca koji su bili voljni da objasne javno zašto su napustili sopstvenu decu. Njihove odgovore prenosimo vam u celosti.

 

1. MARIO (67)

Koliko dece imate?

- Dvoje. Blizanci.

I, zašto ste ih napustili?

- Pobegao sam od žene i dece jer nisam mogao više da ih podnesem. Bio sam mlad, a ona naporna. Postajala je sve gora i gora, stalno mi zvocala i kukala. Ugojila se i javno me ponižavala.

Uopšte nisam ni hteo decu. Namerno je preskočila kontraceptivne pilule i očekivala da se ja radujem. Ne ponosim se time što sam uradio, ali počeo sam da je varam sa koleginicom, otišao od porodice i iz zemlje. Javio sam joj se tek kad sam stigao u Ameriku.

Jesi li ikad više video decu?

- Ne, i to me živog izjeda. Probao sam da stupim u kontakt sa njima, ali ne žele da razgovaraju sa mnom. Neće ništa sa mnom, ispao sam iz njihovog života.

Da li se osećaš loše zbog toga što si uradio?

- Ne mogu to da oprostim sebi.

 

DŽEJDEN (33)

Koliko dece imaš?

- Jedno.

Zašto si ih napustio?

- Rekao sam joj da neću decu. Rekla mi je da, ukoliko joj se desi da zatrudni, abortiraće. Međutim, uskoro je počela da priča o bebi, i ja sam počeo da se spremam da raskinem. Znao sam da ne možemo da ostanemo zajedno ako ja želim decu a ona ne. Ona je ukapirala šta spremam i pretpostavljam da je zato zatrudnela, da bi me zadržala.

Počela je da me gura u brak, a ja sam odbijao. Onda je počela da koristi svoju trudnoću protiv mene. Rekao sam joj lepo da može ili da abortira ili da bude samohrana majka jer sam joj od starta jasno govorio da neću decu. Znala je to, sama je izabrala.

Da li si ikad više video dete?

- Povremeno mi pošalje slike i pokušava da me krivicom utera u to da ih vidim, ali to me ne interesuje. Platio sam alimentaciju i to je to od mene. Nemam ni najmanju želju da ga vidim.

Da li se kaješ?

- Ni najmanje. Znam koliko to loše zvuči, ali dete mora da bude zajednička odluka, ne način da nekoga uterate u brak.

HULIO (35)

Koliko dece imaš?

- Troje. Jedno sam napustio.

Zašto?

- Moje prvo dete začeto je kad sam imao 17 godina. Bio sam mlad i hteo da se zezam. Odlučila je da rodi a ja sam otišao u vojsku da bih pobegao od nje. Pristao sam da plaćam alimentaciju nakon što me je prijavila, ali odbijao sam da vidim dete.

Nije dete ništa krivo, ali moja ćerka je prosto podsetnik na sve loše što sam uradio u životu i sve moje promašaje. Jedva sam se naterao da je vidim. Tražio sam da je vidim kad je imala osam godina i majka je jedva pristala.

Kako je prošao susret?

- Teško. Bila je znatiželjna, naravno, i htela je da zna ko joj je otac, ali tu je i mnogo tuge i prezira prema meni, što je razumljivo. Na kraju sam opet ispario jer nisam znao kako da joj se približim.

A ostalo dvoje dece, kakav je odnos sa njima?

- Drugo dvoje dece je začeto kad sam bio u tridesetim godinama. Obećao sam sebi da nikad više neću pobeći, ali ne znam da li ću izdržati.

Da li ti je krivo zbog toga što si uradio?

Ne ponosim se time što sam uradio, a i ljudi me drugačije tretiraju. Ko god da zna da sam napustio dete me ne posmatra sa poštovanjem. Kada žene saznaju da sam napustio dete, ne žele više išta da imaju sa mnom. Ne mogu da kažem da ih krivim zbog toga.

 

LENI (25)

Koliko dece imaš?

- Jednu devojčicu.

Zašto si je ostavio?

- Nisam mogao da se nosim s tim. Nisam bio spreman. Trebalo mi je da malo divljam i budem sam sa sobom. Prosto sam prestao da budem zainteresovan za partnerku i to se nekako preslikalo i na ćerku. Nisam hteo da moram da plaćam toliko i da provodim vreme sa njima kada to ne želim. Prosto, delovalo mi je prestrašno, kao da je život gotov i da je to sve.

Jesi li je ikad više video?

- Ne. Mogao sam, ali sam odbio.

Da li govoriš ljudima da imaš dete koje ne viđaš?

- Ne.

Da li ti je krivo zbog svega?

- Osećam se užasno i ne ponosim se sobom. Tešim se time da ću sledeći put biti bolji. Trudim se da ne mislim na nju.

GARI (30)

Koliko dece imaš?

- Ne znam.

Daj makar neku procenu.

- Troje, možda. Sve sa različitim ženama.

Zašto si ih sve napustio?

- Neke od njih mi nisu ni rekle da su trudne sve dok se nisu porodile. Druge su htele da budem uz njih, ali nisam hteo da plaćam alimentaciju za decu koju nisam ni hteo na prvom mestu. One su ih rodile, nisam ih ja terao na to, pa neka vode brigu o njima. Ja sam narkoman, i svaka žena koja je rodila dete meni je budala.

Da li si ikad video decu?

- Ne, ne interesuju me ni mame ni deca.

Da li se osećaš loše?

Ponekad, malo. Ali nismo zato ovde, na zemlji. Ovde smo da se zabavljamo.

Ovde se njihove priče završavaju i ostaje gorak ukus u ustima. A mi vas pitamo, da li i vi možda poznajete ovakve ljude?

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article