Nanela je smesu od kurkume na lice i sačekala 10 minuta: Sad je prijateljice mole za recept!

Kurkuma ima posebno mesto u indijskoj kuhinji zbog svoje divne zlatne boje i iznenađujućeg ukusa, ali ono što nju zapravo čini posebnom jeste njena neverovatna lekovitost.

Ovaj začin se naširoko koristi zbog svojih lekovitih svojstava u kineskoj i ajurvedskoj medicini za lečenje mnogih bolesti, od bolova do raka.

Još jedan razlog zašto je kurkuma omiljena, a naročito među ženama, jesu njena anti-edjž, protivupalna i antioksidativna svojstva.

Aktivno jedinjenje u kurkumi se zove kurkumin, i ono je detaljno proučavano tokom proteklih godina. Osim kurkumina, kurkuma sadrži i druge hranljive materije, kao što su vitamini, minerali, kalcijum i vlakna.

Najbolje od svega jeste to što kurkuma ne izaziva nikakve nuspojave. Dakle, potpuno je bezbedna za upotrebu.

Zdravstvene prednosti kurkume:

Poboljšava raspoloženje
Kontroliše dijabetes
Detoksikuje jetru
Poboljšava probavu
Sprečava Alchajmerovu bolest
Održava srce zdravim
Leči rane
Sprečava artritis
Deluje kao prirodni ubica bolova
Sprečava rak
Čini kožu zdravijom i lepšom

Da biste koristili kurkumu za negu lica i brisanje kolutova oko očiju, upotrebite je na sledeći način - pomešajte prstohvat praha kurkume sa pastom napravljenom od pola kašičice soka od limuna, kašičice soka od paradajza i prstohvata brašna.

Nanesite smesu na tamne krugove oko očiju i pustite da odstoji 10 minuta. Ova smesa je jedna od najboljih prirodnih lekova za lečenje podočnjaka, i ima sposobnost da ih ukloni u bilo kom trenutku.

Druga mogućnost je da koristite smesu pripremljenu od kurkume u prahu i soka od ananasa. Neka smesa odstoji na koži oko očiju 10 minuta, a rezultat će biti svetla koža bez kolutova i podočnjaka.

Ove recepte je podelila anonimna čitateljka, koja ističe da su je prijateljice molile da im da recept kada su videle rezultate koje je postigla tako brzo.

 

(Izvor: novihorizonti.ba)

Share this article