Obećaj da ćeš me ovako voljeti…

Obećaj da ćeš me voljeti sa svakim novim izlaskom sunca; svakim svojim udahom i vječnosti svoga srca.

Obećaj da ćemo uvijek naći vremena jedno za drugo i slaviti jednistvenu ljubav koju smo stvorili.

Obećaj da mi nećeš dati samo pola sebe jer sam žena koja želi vidjeti, poznavati i voljeti cijeloga tebe. Čak i dijelove na koje nisi ponosan. Pogotovo te dijelove. Jer želim da znaš kako su naše mane i ludosti stvari koje nas čini divnim ljudskim bićima.

 

Obećaj da ćeš se truditi da osjećam. Da ćeš pokazati svoju ljubav. Znam da je teško. Teško je ogoliti svoju dušu nekome. I za mene je jako teško. Ali obećaj da ćeš pokušati.

Obećaj da nas nećeš uzimati zdravo za gotovo. Obećaj njegovati i uvijek raditi na našoj ljubavi. Bez toga nećemo rasti. Naša ljubav će stajati na mjestu.

Obećaj da ćeš se nastaviti truditi. Jer je to potrebno kako se ne bismo odljubili. Oboje trebamo raditi na tome da su stvari uzbudljive. Neće funkcionirati ako se jedna osoba ne trudi kao druga i ne pruža dovoljno pažnje.

Obećaj da nećeš odustati od nas. Čak i kad će se činiti da sve raspada  i kad ne vjeruješ da ću ti pomoći da sve održimo.

Obećaj vježbati oprost jer je neizbježno reći i raditi stvari koje nekad ne mislimo i želimo ih povući, ali ne možemo. Možemo samo ići naprijed, zajedno.

Dvoje je uvijek jače od jednog.

Obećaj da ćeš me gledati duboko u oči kad me pitaš jesam li dobro i da mi nećeš uvijek vjerovati kad kažem da jesam. Ja sam žena koja ne želi zamarati druge svojim problemima. Ali nekad je lakše podijeliti ih s tobom. I zbilja bih to voljela. Zbilja.

 

Obećaj da ćeš se boriti za nas kad bude teško jer ja obećajem da hoću. Uvijek. Neće biti lako. Ništa što je vrijedno imati nije lako. Ali za mene smo mi vrijedni krvi, znoja i suza koje dolaze kad biramo ovakvu ljubav. Ljubav za koju se svi molimo da je nađemo.

Obećaj da ćeš me voljeti kad ću biti na dnu. Kad se povučem i pokušam udaljiti od tvoje ljubavi. Kad učinim što mogu da srušim sve što smo gradili. Kad me boli toliko da ne mogu čuti vlastite misli. Obećaj da ćeš ostati uz mene i znaj da ću isto učiniti za tebe.

Obećaj mi da me nećeš pustiti ako si ludo i potpuno zaljubljen u mene.
Ali obećaj i da ćeš mi objasniti što se događa ako ti oči ili srce budu lutali nekome drugome. Ako me ne misliš voljeti kao da sam ti sve na svijetu, molim te, pusti me. Oslobodi me; dopusti mi da letim. Dopusti da nađem muškarca koji će me svaki dan gledati kao čaroban prah. Dopusti mi da ga pronađem. Jer vrijeme je prolazno i zaslužujemo takvu ljubav.
Ako planiraš prekršiti obećanja, nemoj mi ništa obećati. Nikad nemoj reći ono što ne misliš.. Radije bih izdržala privremenu bol tvoga “ne”, nego zavaravajuće “da”.
Znam da su obećanja teška. Zahtijevaju unutarnju snagu, integritet i predanost srca. Htjela sam te tražiti da pokušaš. Ali bilo tko može pokušati. Ja želim da mi obećaš.

 

 (Izvor: Zdravaisretna)

Share this article