Posle 18 godina lutanja mačak Kimba našao put do kuće: Pobegao kao beba, vratio se kao starac, a njegov vlasnik ne zna šta će od sreće (FOTO)

Nakon osamnaest godina lutanja, mačak zvani Kimba vratio se svom vlasniku u nemačkom glavnom gradu Berlinu. Iscrpljenog i zapuštenog, Kimbu je policija, nakon poziva zabrinutih prolaznika pronašla dok je "tužno mjaukao" na ulici u berlinskoj četvrti Marinfeld.

Skeniranjem Kimbinog mikročipa ustanovljeno je da je njegov vlasnik Piter Fabijan (65), koji je nestanak svog crnodlakog ljubimca prijavio osamnaest godina ranije.

Kimbu je udomio iz skloništa za životinje u Minhenu u maju 2000. godine. Ispričao je da je tada osmomesečni crni mačak "bio vrlo poseban".

 

Nedugo nakon Kimbinog nestanka Piter Fabijan se preselio iz Minhena u Berlin i nastanio u ulici Potsdamer, gde i danas živi i radi. Veruje da Kimba nije želeo da se preseli iz jednog grada u drugi, i da je zbog toga otišao od njega.

- Napravio sam za njega posebna vratašca, ali jednom kad je otišao, nije se više vraćao - rekao je Fabijan.

Prošli petak ga je iznenadio poziv iz policije u Minhenu.

- Budući da je Kimba bio čipovan, vlasnika nije bilo teško pronaći, rekla je portparolka policije.

Pozitivna strana priče je da "starac" Kimba ponovno ima dobar apetit i da ponovo uči značenje reči "obuka", navodi se u saopštenju policije na Fejsbuku.

Kimbin odnos s vlasnikovom drugom mačkom još uvek je "na staklenim nogama", ali postepeno napreduje i popravlja se.

Fabijan je presrećan i svom odbeglom ljubimcu planira da ulepša starost.

Premda mačke mogu doživeti i 25 godina ako se vlasnici o njima dobro brinu, njihov uobičajeni životni vek iznosi od 14 do 18 godina.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article