Svojoj bolesnoj bebi otac se spremao da donira jetru: Iznenada je primio poziv koji ga je rasplakao!

Nedugo nakon što je Brajli rodila malenu devojčicu, lekari su utvrdili da je beba bolesna. Pored brojnih problema, malenoj je nedostajala i žučna kesa.

Lekari su pokušavali da premoste ovaj problem, ali ništa nije vrijedilo. Malena bi bila naduvena od viška tečnosti koju nije mogla da izbaci, a koža joj je bila sve bljeđa. U lošem stanju, ponovo su je vratili u bolnicu.

Ljekari su saopštili roditeljima da je malenoj toliko loše, da jedino što joj može pomoći jeste transplantacija jetre. Međutim, veoma je teško naći organe za presađivanje. Dugo se čeka, a liste su veoma dugačke.

 

Roditelji su bili očajni! Međutim, nisu htjeli da odustanu od života njihovog djeteta. Otac je odlučio da donira dio svoje jetre, po cijenu sopstvenog zdravlja. Ova komplikovana intervencija je sa sobom nosila veliki rizik po njegovo zdravlje.

Međutim, svega par minuta prije operacije, otac je primio poziv koji ga je gotovo oborio sa nogu, bukvalno! Našli su jetru za transplantaciju! Bila je to jetra preminule osobe, koja je podijeljena da bi se presadila u dvoje djece. Roditelji nisu mogli da povjeruju koliko su imali sreće!

Nakon operacije, djevojčici se vratila normalna i zdrava boja kože. Mogla je konačno da započne novi život i da se raduje svemu što je čeka. Jedne osobe nema, ali ko zna koliko su života organi te osobe spasili!

Podijelite ovu dirljivu priču sa prijateljima na Fejsbuku!

(Izvor: Like Mag)

Share this article