U bolnici nisu verovali njenim roditeljima, već su ih poslali kući, a onda je Izabela (2) UMRLA U NAJSTRAŠNIJIM MUKAMA

Devojčica Izabela Ris preminula je nakon što je progutala malu bateriju. Doktori u bolnici su odbili da urade rendgenski snimak uprkos strašnim simptomima, uključujući ugrušavanje i povraćanje krvi, tvrde njeni roditelji.

Izabela je preminula 4. februara 2015. godine u Melburnu, a njena majka je tokom istrage slučaja rekla da je vodila devojčicu u bolnicu tri puta za dve nedelje kako bi saznala da li je nešto progutala.

 

Međutim, uprkos simptomima, koji su uključivali i zatamnjene fekalije, doktori su rekli da će šta god da je progutala, izaći iz nje.

Suprug Robert je tokom prve posete bolnici rekao doktorima da je video kako Izabela drži dve male baterije u ruci. Očajna majka je na saslušanju kazala da je znala da će je svaki put vratiti ukoliko budu ponovo otišli u bolnicu.

- Znala sam da nam neće verovati, jer svaki put kad smo imali dokaze, oni su ih zanemarili - rekla je majka "Herald Sanu".

Roditelji preminule devojčice rekli su da bi voleli više da znaju o uticaju gutanja baterije na dete, jer bi voleli da mogu da pomognu drugim mamama i tatama ukoliko dođe do sličnog problema.

U bolnici su joj rekli da je politika da dete ne ide na rendgen, sem ukoliko dokažu da je nešto progutalo što bi ga moglo ugroziti.

(Izvor: blic.rs / dailymail.co.uk)

Share this article