CELA BIVŠA JUGA JE UZDISALA ZA ZANOM NIMANI: Pevačica hita Dodirni mi kolena danas živi u inostranstvu, a od njene plave kose danas nema ni traga (FOTO)

Zana Nimani bila je pevačica megapopularne grupe Zana i jedna od najvećih muzičkih zvezda bivše Jugoslavije.

Lepa Albanka bila je tiha patnja muškaraca širom bivše Jugoslavije i mnoge je ostavila slomljenog srca kad je pre 25 godina sve napustila i s mužem i ćerkom se preselila u Kanadu.

 

Radovan Jovićević i Zoran Živanović grupu Zana osnovali su 1979. godine, a ime je dobila upravo po lepoj pevačici. Počeli su kao grupa novog talasa, ali vremenom su se prebacili na čisti pop-rok. Ogroman uspeh doneo im je hit „Dodirni mi kolena“, koji su izdali 1982. godine. Tekst pesme napisala je Marina Tucaković, kojoj je ta pesma takođe bila prekretnica, pa je i danas omiljeni tekstopisac mnogih srpskih izvođača. Popularna je ponovo postala 1999. kad ju je prepevala Severina.

1984. godine Nimani je odlučila da napusti bend i započne solo karijeru, a 1986. godine objavila je album „Noćas pevam samo tebi“, nakon kojeg je prestala da se bavi muzikom. Zana se ubrzo zatim udala za supruga Đorđa i rodila ćerku Teu.

Nekoliko meseci nakon njenog rođenja, pevačica je napustila Beograd, u kojem je dotad živela i radila i nikad više se nije vratila. Danas radi kao menadžerka u jednoj finansijskoj kompaniji. Sudeći prema društvenim mrežama, više nema plavu kosu, po kojoj je mnogi pamte, već je postala crvenokosa.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article