Danas jedva preživljavaju a nekada su bili velike zvezde Jugoslavije

Nekada su bili popularni i svi su im se divili, ali vremenom nisu mogli da održe svoju popularnost na zvjezdanim stazama. Danas ih znamo samo na osnovu nekadašnje slave.

Posjetimo se osoba čiju popularnost je vrijeme počelo da "zameće", odnosno da blijedi.

Marina Perazić (57) bila je ikona bivše Jugoslavije.

Pjevala je u grupi „Denis&Denis“, predvodila je talas elektronske muzike osamdesetih godina. Bila je seks-simbol pop scene tadašnje SFRJ.

Nakon nekog vremena otišla je u SAD gdje radila kao dadilja i konobarica. Vratila se u Hrvatsku gdje je pokušala da oživi nekadašnju grupu, ali joj to nije uspjelo. Zadnjih godina živi u Novom Sadu, a učestvovala je i u reality programu ”Farma”.

 

 Daniel Popović je 1983. godine bio četvrti na Evroviziji, a danas je njegova zvijezda očigledno potamnila jer je došao u tu situaciju da za sebe kaže da je ”socijalni slučaj”.
Živi u Ljubljani sa četvrtom suprugom Aleksandrom i sjeća se slavnih vremena.

 

 

Vesna Galiot Gala, koja je hitovima “Izaberi” i “Bumbar” harala scenom devedesetih.

Odustala je od muzike i počela biznis sa salonom namještaja koji je također propao a nakon toga se zaposlila u nekoj telekomunikacionoj kompaniji.

 

Bojan Milanović  objavio četiri uspješna albuma, osvajao je nagrade na festivalima čak i glumio u seriji  “Srećnih ljudi”, a zatim je potpuno nestao iz javnog života i za njega se dugo nije ništa čulo.

Trenutno živi u Sokobanji, povremeno pjeva u niškim kafićima.

(Izvor: Novi.ba)

 

Share this article