Entoni Burden izvršio samoubistvo OBESIO SE NAJPOZNATIJI SVETSKI KUVAR

Entoni Burden najpoznatiji kuvar i televizijska ličnost preminuo je u 61. godini.

Kako prenose strani mediji, poznati kuvar i pisac je izvršio samoubistvo obesivši se.

 

"Sa ogormnom tugom potvrđujemo smrt našeg prijatelja i kolege Entonija Burdena. Njegovi talenti nikada nisu prestajali da nas fasciniraju i mnogo će nam nedostajati. Naše misli i molitve su sa njegovom ćerkom i porodicom u ovako neverovatno teško vreme", potvrdio je CNN u petak ujutru.

Kako prenosi CNN, Entoni se nalazio u Francuskoj, gde je radio na svojoj emisiji, a njegovo beživotno telo pronašao je prijatelj, francuski kuvar Erik Riper u hotelskoj sobi. 

 *FOTO: PROFIMEDIA

Burden je završio Američki kulinarski institut u Njujorku 1978. Godine 2000. je objavio bestseler "Povjerljivo iz kuhinje", koji opisuje trenutak kada je kod Burdena planula ljubav prema hrani - kada pokušava po prvi put da proba sveže ulovljenu ostrigu u južnoj Francuskoj direktno iz čamca.

 

Uspeh knjige Burdena dovodi do televizijske serije "Kuvareva turneja", u kojoj predstavlja svoja putovanja kroz razne zemlje širom svijeta u potrazi za savršenim obrokom. Godine 2005. pojavila se nova TV serija "Entoni Burden: bez rezervacije" . Od 1998. Entoni Burden je glavni kuvar restorana "Brasserie Les Halles" na Menhetnu, u Njujorku, a tokom godina je otvoreno još pet restorana, koji se nalaze u različitim delovima SAD.

 *FOTO: PROFIMEDIA

(Izvor: kurir.rs)

Share this article