GUROVIĆ ĆE ROBIJATI KOD MAME: Košarkaš osuđen na 10 meseci kućnog zatvora zbog prebijanja supruge i ćerke!

Bivši košarkaški reprezentativac Milan Gurović prihvatio je krivicu za brutalno prebijanje Tanje (43) i Milice Gurović (16), koja uključuje i zabranu prilaska i komuniciranja sa žrtvama u narednih šest meseci. Gurović nije hteo da daje izjave medijima

 Gurović je osuđen juče na 10 meseci kućnog zatvora pošto je priznao da je u sredu oko 21 sat, u stanu na Novom Beogradu, tukao suprugu Tanju i ćerku Milicu (16)!

 

Gurović je, kako je za Kurir potvrdila Ivana Milekić, portparol Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, sa ovim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog mu je izrečena kazna kućnog zatvora, ali i zabrana prilaska i komuniciranja sa suprugom i ćerkom u trajanju od šest meseci. U sporazumu, koji je potom potvrdio i sud, košarkašu je zabranjeno da supruzi i ćerki priđe na manje od 300 metara.

*FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Nema nanogicu

Milan Gurović, podsetimo, uhapšen je u sredu pošto su ga žena i ćerka prijavile policiji i ispričale da ih je brutalno tukao. Kako Kurir nezvanično saznaje, on je juče rano ujutru, pošto je iz policijskog pritvora doveden na saslušanje u zgradu tužilaštva, mirno i staloženo priznao optužbe o porodičnom nasilju.

- Mirno je prihvatio krivicu i kaznu koja mu je određena. Kako ne može da se vraća u porodični stan na Novom Beogradu, kaznu će izdržavati u stanu majke u Novom Sadu. Upozoren je da, ukoliko prekrši pravila boravka u kućnom zatvoru, ovu kaznu moraće da odsluži u zatvorskoj ustanovi - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da će kaznu služiti bez nanogice, ali da će poverenik, koji će mu biti dodeljen, proveravati da li se pridržava zakona.

 

U sporazumu koji je potpisao, kako saznajemo, Gurović je do detalja priznao da je kobne večeri došao kući oko 21 sat i, posle kraće svađe i uvreda na račun supruge, fizički nasrnuo najpre na nju, a potom i na njihovu ćerku, koja je pokušala da odbrani majku. - Košarkaš je skočio na suprugu, udario je dva puta pesnicom u glavu, a zatim je obema rukama uhvatio za vrat i počeo da je steže. Žena je uspela da se otrgne, ali ju je on sustigao u dnevnoj sobi, gurnuo je na pod i počeo da je čupa za kosu i šutira - navodi se u presudi koja je doneta na osnovu Gurovićevog priznanja.

*FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

U istom sporazumu on je priznao da je, dok je udarao suprugu, pretio da će ih sve „ubiti i zaklati“. Dok je tukao ženu, kako je utvrđeno, u stan je došla i njihova ćerka, a on je fizički nasrnuo i na nju.

Ćerka branila mamu

- Priznao je da je Milici lupio šamar, od kog je ona pala na fotelju, a kada je ustala, počeo je da je čupa i udara pesnicama po glavi. Kada je majka istrčala iz stana da dozove pomoć, a Gurović i ćerka za njom, on je Milicu uhvatio za vilicu i udarao glavom o stepenice - utvrđeno je presudom, koju je košarkaš prihvatio.

Milan Gurović je u priznanju sudu potvrdio i da se potom vratio u stan i seo da večera.

Pobegao džipom Otišao pravo kod majke u Novi Sad Milan Gurović juče je oko 12.50 sati, sa kapuljačom preko lica, istrčao iz zgrade suda i utrčao u džip koji ga je čekao ispred. Iz suda je otišao kod majke u Novi Sad, a ispred njene zgrade pojavio se sa naočarima za sunce i kesom u rukama. On nije želeo da daje bilo kakve izjave, kao ni njegova majka. - Ni slučajno neću da dajem izjave, a neće ni on. Ostavite ga na miru, dosta mu je svega. Što je pričao, pričao je - kratko je juče rekla majka košarkaša.  

(Izvor: kurir.rs / J. Spasić - J. Ivić)

Share this article