JAVNO SE POBUNIO Ivan Ivanović ga zove ŽIKA SELJAK, a sada mu voditelj "Šarenice" odgovara ŽESTOKO i sigurno mu neće biti svejedno

- Ja sam dete sa sela, i u tom kontekstu jesam seljak, u onom u kome mi on to spočitava - bojim se da je više pitanje domaćeg vaspitanja - kaže Živorad Nikolić.

Emisija “Žikina šarenica” već godinama važi za jednu od najgledanijih formi na Javnom servisu i u Srbiji. Prepoznatljiva figura ovog šou-programa Žika Nikolić otvoreno priča o svojim lapsusima, epitetima koje mu nameću kolege sa drugih televizija, ponudama koje je odbio, ali i da li se umorio od kamera.

- Ima poslova koji vas regenerišu. Meni je novinarstvo, a posebno bavljenje ovim poslom na televiziji uvek bilo inspiracija. Kada posao koji radite donosi radost i zadovoljstvo, onda je, valjda, tu tajni izvor te energije.

 

Da li ste u nekom trenutku pomislili da se povučete sa malih ekrana i poželeli da dignete ruke od svega?

- Pa to je profesija. Tu se sve knjiži, sve kalkuliše. Ne može čas hoću, čas neću. Mene uvek motiviše taj fantastičan odziv gledalaca na emisiju. To me obavezuje.

Važite za jednog od omiljenih voditelja ženskom delu publike. Dešava li se da vam se žene udvaraju i kako na to reaguje vaša supruga?

- Mene uvek obraduje ta konstatacija. Žene su iskrenije od muškaraca. One vam kažu, bez ustezanja, i šta im se dopada i šta im se ne dopada. I moja supruga je iskrena žena. Ona je prihvatila moj posao kao činjenicu- iskren je Žika.

Vaš kolega Ivan Ivanović ume u svojoj emisiji često da vas proziva i daje nadimak Žika seljak. Da li vam to smeta ili vi njima smetate zbog rejtinga?

- Ne znam šta njemu i još nekima smeta. Ali takav kompliment nije fer, ne prema meni, već prema posebnim i izuzetnim seljacima. Ja sam dete sa sela, u tom kontekstu jesam seljak, u onom u kome oni spočitavaju bojim se da je više pitanje domaćeg vaspitanja.

Pratite li rad vaših konkurenata sa drugih televizija? Gledate li “Veče sa Ivanom Ivanovićem” i “Amidži šou”?

- Gledam i pratim. Da, ja to radim... Mogao bih da domaštavam, ali neću. Ja radim nešto sasvim drugo. U uspeh takvog programa, osim mene, poverovao je jedino Aleksandar Tijanić. Prepodnevni šou-program - pa to je incident. Mi imamo dva vikendom već 14 godina.

 

Za koju sumu novca biste prešli na neku drugu televiziju?

- To nije pitanje novca.

Da li ste zadovoljni uslovima koje imate na Javnom servisu?

- Imao sam znatno veće finansijske ponude sa drugih televizija.

Nedavno ste se ponovo našli na meti osuda javnosti zbog pitanja koje ste postavili đakonu, a tiče se da li su se žene žalile na njegovu bradu?

- Imam utisak da ti koji su na taj način reagovali nemaju pojma o veri i hijerarhiji u crkvi.

Imate li osećaj da ste nekome trn u oku, te često u javnosti budete meta prozivki?

- Sve to ide u rok službe, kako bi se reklo vojničkim rečnikom. Ne opterećujem se mnogo i na to ne gledam tim očima. Ne bi bilo iskreno, a i nemoguće je da se svakom dopadnete.

Kakve emisije vam se ne dopadaju i koje biste, da možete, zabranili da se emituju?

- Ne gledam televiziju tako. Biram sadržaje i ne masiram sebe onim što mi ne legne. Ipak, ne volim rijalitije. Nikad nisam izdržao duže od tri minuta.

Kako izgleda vaš život van kamera i scene?

- Živim kao sav normalan svet. Po gradu najčešće koristim gradski prevoz, ređe taksi. Na senjačkoj pijaci sam redovan. Hobi mi je šetnja i uživanje u kafani. Mnogo volim atmosferu kafane.

(Izvor: blic.rs)

Share this article