Nebojša Glogovac šokirao odlukom: NAPUŠTAM SRBIJU!

Nakon nekolicine ljudi iz sveta filma, poput reditelja Srđana Dragojevića koji će život verovatno nastaviti u Kanadi, Ljubomira Bandovića kojem se otvorila mogućnost da ode u Švedsku, Norvešku ili Dansku, i Nebojša Glogovac po svemu sudeći uskoro će napustiti Beograd i Srbiju.

Kako je rekao u Trebinju, gde je pre odlaska u Pulu, gde je dobio Zlatnu arenu za najbolju glavnu mušku ulogu, snimao svoje scene u "Nemanjićima", planira da se vrati na svoje, u rodnu Hercegovinu.

 

- Svoj na svome, najzad. Privremeno sam u Trebinju, a nadam se da će uskoro biti i na malo duže.Planiram da se vratim i da dođem odakle sam krenuo - rekao je Nebojša okupljenim novinarima.

Inače, Glogovac u "Nemanjićima" tumači lik Vukana, koji je ostao bez krune i krenuo u rat protiv svog brata Stefana Prvovenčanog.

- Vukanova uloga i istorijski značaj nisu dovoljno proučeni. On je očekivao i nadao se da će biti kralj, ali njegov otac odlučuje da vladar treba da bude više sklon diplomatiji, a ne neki siledžija, što je za njega bilo veliko razočaranje. Ljudima ćemo predočiti deo istorije koji nije baš poznat - istakao je Nebojša.

Trebinje će u seriji glumiti Zetu, a jedna od lokacija je i čuveni manastir Zavala.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article