Pobedio je u Zvezdama Granda pre 12 godina, a onda se povukao: Iznenadićete se kada čujete šta sada radi Dušan Svilar

Već od svog prvog pojavljivanja u popularnom takmičenju, Dušan Svilar bio je jedan od favorita.

Svojim glasom, ali i veoma kulturnim i odmerenim ponašanjem, Svilar je već nakon prvog pojavljivanja u takmičenju Zvezde Granda 2007. godine očarao članove žirija, publiku, ali i čitavu javnost.

 

 *FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT

Iste godine ubedljivo je odneo pobedu u ovom takmičenju, a svoju karijeru nikada nije gradio na skandalima.

Iako su mnogi pomislili da se povukao iz muzičkih voda, Svilar je to svojim radom, ali i novim angažmanima demantovao, a ono čime se danas bavi iznenadilo je mnoge.

 

Naime, Dušan se od marta 2019. godine, pojavljuje u ulozi Fantoma u čuvenom svetskom hit mjuziklu „Fantom iz Opere“ u Pozorištu na Terazijama, zajedno sa kolegom Vasom Stajkićem. Svilar je sa velikim žarom odigrao svoju ulogu i dobio odlične kritike, što mu veoma znači budući da namerava da se glumom bavi u nastavku svoje karijere.

"Ovo je moj drugi mjuzikl. Pre tri godine sam igrao u mjuziklu 'Tajna crne ruke', a sada mi se posrećilo da dobijem ulogu o kojoj sam maštao. Pre dve godine sam bio na audiciji za Raula iako sam dušom želeo da igram Fantoma", ispričao je Dušan Svilar.

 *FOTO: PROMO/POZORIŠTE NA TERAZIJAMA

On je priznao i da je bilo stresno spremati se za odgovoran posao u pozorištu.

"Za mesec dana smo morali da spremimo komad u potpunosti. Prezadovoljan sam prvim reakcijama i želim da se mjuziklu posvetim u potpunosti u budućem životu", ističe pevač uz komentar da je školovao i za glumu pored pevanja.

Dušan Svilar rođen je u Subotici, a diplomirao je na osnovnim i master akademskim studijama na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na smeru za solo pevanje u klasi mr Anete Ilić. U muzičko-scenskim delima nastupa u ulozi Alfreda u opereti Slepi miš Johana Štrausa Mlađeg (pozorište Dadov) i u ulozi Dragutina Dimitrijevića Apisa u mjuziklu Tajna Crne ruke (KPGT). Nastupa kao solista sa orkestrom Ministarstva odbrane Stanislav Binički, Novosadskim Big Bendom, Subotičkom filharmonijom, Zrenjaninskom filharmonijom i drugim orkestrima u regionu. Učesnik je velikog broja muzičkih festivala gde je osvojio nagrade publike u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Belorusiji i u Rusiji.

(Izvor: glossy.espreso.rs)

Share this article