Proslavljeni sportista se pojavio u "Slagalici", a o njegovom rezultatu danas svi pričaju

Naš proslavljeni rukometni golman Nenad Puljezević, koji se sa selekcijom Jugoslavije 2001. godine osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu, našao se u potpuno novoj ulozi, pošto je ovog utorka učestvovao u kvizu "Slagalica".

Puljezević je u prošlosti, krajem 20. i početkom 21. veka, donosio mnogo radosti našoj zemlji u rukometu, bio je neprelazna prepreka za protivničke rukometaše, a profesionalnu karijeru je okončao 2012. godine u dresu nemačkog Hanovera.

 

Posle okončanja karijere se okrenuo drugim aktivnostima, pa je tako rešio da se okuša i u popularnom kvizu znanja "Slagalica", koji se emituje na RTS-u.

Nenad Puljezević

 *Nenad Puljezević / FOTO: SCREENSHOT

I pokazao je veoma visok nivo znanja, pošto je blistao u svim igrama, te je na kraju ubedljivo pobedio rivalku Katarinu Dinčić, inače bivšu fudbalerku, sa 164:33. Briljirao je u igrama sa slovima, brojevima, kao i pitanjima opšteg znanja i asocijacijama, te rivalki nije ostavio nikakvu šansu da može da ga savlada.

 

- Bilo je dobro, ali mi je žao što sam pogrešio u igri brojeva - rekao je kratko Nenad Puljezević posle sigurne pobede u ovom kvizu.

 *FOTO: RTS / SCREENSHOT

Inače, Nenad Puljezević je svim ljubiteljima sporta na ovim prostorima u pamćenju ostao kao odličan golman, za kog protivnici nisu imali nikakvog rešenja. Karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi 1990. godine, da bi četiri godine kasnije prešao u Partizan, sa kojim je osvojio titulu (1995).

U Zvezdu se vratio 1996. godine i sa crveno-belima je dva puta bio šampion države, nakon čega je otišao u Lovćen, pa zatim i u inostanstvo. Branio je boje PIK Segeda, onda se vratio u Kolubaru, a karijeru je završio u Hanoveru.

Za reprezentaciju naše zemlje je nastupio 50 puta i 2001. godine je osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu, dok je od 2007. godine branio za Mađarsku.

Puljezević prošle godine doživeo infarkt

Naš proslavljeni rukometaš Nenad Puljezević prošle godine je imao velikih zdravstvenih problema, pošto je doživeo infakrt, zbog čega je i završio u bolnici, kada je podvrgnut ispitivanjima. Na svu sreću, stanje mu je brzo stabilizovalo, pa je Puljezević izašao kao pobednik.

(Izvor: blic.rs)

Share this article