Teška životna priča Duška Tošića treba da bude inspiracija svima: Živeo je u domu, nije imao za hleb, ni TV u kući

Bez problema bi o ovome mogao da se snimi film.

Duško Tošić je imao neverovatnu životnu priču o kojoj bi mogao da se napravi film. Odrastao je u siromaštvu, kao mlad momak je živeo u domu za siromašnu decu. Tu ga je poslao otac Milorad, koji je preminuo u septembru ove godine.

 

On je tada odlučio da je za njegovog sina bolje da živi u domu, umesto u siromaštvu porodičnog doma u Orlovatu, selu nadomak Zrenjanina.

Duško nikada nije krio da je živeo u "Domu za učenike srednjih škola Angelina Kojić Gina". Tošić je tu proveo tri godine, a upravo tu je određena i njegova dalja životna sudbina.

Stara porodična kuća Duška Tošića u Orlovatu; Foto: Telegraf

Nova kuća Duška Tošića u Orlovatu; Foto: Telegraf

Upravo kao "štićenik" doma, Duško Tošić počeo da trenira fudbal, i danas je od siromašnog momka, koga su hranili dobri ljudi iz restorana u Zrenjaninu, postao fudbalska zvezda koja zarađuje milione.

Po ceo dan je igrao fudbal na školskom terenu, želeo je po svaku cenu da trenira ovaj sport, i nije mu smetalo što živi odvojeno od roditelja, sa napuštenom decom u nemaštini.

Pogledajte i kako izgleda Dom u kojem je živeo Tošić:

Tošićeva supruga Jelena Karleuša u emisiji Amidži šou, pričala je osim o tome da joj je Tošić zabranio da priča o Mladenu Krstajiću i da izgovara njegovo ime, o tome kako je kao mlad i siromašan momak dobijao hranu od majke Kristine Kije Kockar, pobednice rijalitija Zadruga, sa kojom je Karleuša bila u žestokom sukobu na društvenim mrežama.

 

Kada je saznala za tu priču, Karleuša je prestala da proziva Kiju Kockar istog momenta, a i majka rijaliti zvezde je potvrdila da je hranila Tošića, kada nije imao ni za hleb.

Tošićev otac je u jednom intervjuu otkrio je da je poslao sina u internat kako bi imao redovne obroke.

Moj Duško je bio nekoliko godina u internatu da bi se školovao i igrao fudbal, tamo je imao redovne obroke, što je za dete u razvoju veoma važno. Sad je veoma uspešan i mnogo smo ponosni na njega. Ostvario je svoj san. Živi u velikom gradu - rekao je svojevremeno Milorad Tošić za Kurir.

Tošićeva porodica je živela u nemaštini, nisu imali ni televizor, pa je Duško često molio komšiju da kod njega gleda utakmice. Fudbal mu je bio u glavi 24 sata. Dešavalo se i da zaspi s loptom kod komšije gledajući fudbal. Živeo je fudbal, i on mu je kasnije vratio za sva odricanja.

Nekada je mogao samo da sanja ovakve automobile; Duško Tošić sa suprugom Jelenom; Foto: Telegraf

Za Srbiju je uvek davao i više od 100%, čak je i zbog odlaska na Olimpijske igre 2008. godine, iako mu tadašnji klub Verder nije dozvolio, šikaniran u klubu. Bukvalno je išao glavom gde mnogi ne bi nogom.

U svakom klubu gde je igrao, ostavljao je srce na terenu i postao je miljenik navijača. Tako je bilo u Zvezdi, tako je bilo i u Bešiktašu, odakle je otišao u Kinu, gde je potpisao višemilionski ugovor sa Gvangžu R&F, koji sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi.

Trenutno ga selektor Mladen Krstajić ne poziva u reprezentaciju, što je bio i povod da njegova supruga ospe paljbu po strategu Orlova, ali nema sumnje da je Tošić spreman da ponovo "gine" za Srbiju i da nije zatvorio vrata reprezentaciji, iako se i u prošlosti dešavalo da doživljava nepravdu i da ne bude pozivan u reprezentaciju.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article