ZVALI SMO GA POLDI, OSTALI SMO PRAVI PRIJATELJI: Pogledajte snimak predsednika iz 1980. (VIDEO)

U okviru emisije "Trezor" na Radio televiziji Srbije nedavno je emitovan snimak iz 1980. godine sa manifestacije "Radost Evrope", kada je, igrom slučaja, izjavu za tu televiziju dao današnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tada desetogodišnjak.

 

Vučić je tada govorio o utakmici koja je odigrana u okviru manifestacije "Radost Evrope" sa drugarima iz inostranstva, ali i o dečaku iz Austrije koga je te godine ugostio u svom domu.

Naime, u okviru manifestacije deca koja su došla u Srbiju boravila su kod beogradskih osnovaca, a u dom današnjeg predsednika Srbije bio je dečak iz Austrije po imenu Leopold Višer.

"On se dosta interesovao za sport, naročito za učešće "Crvene zvezde" u evropskom kupovima jer je tada zvezda igrala zaista odlično. Na njihovu želju mi smo ovde odigrali jednu prijateljsku utakmicu, i mi smo pobedili, ali bez obzira na naše radovanje i njihovo tugovanje mi smo ostali pravi prijatelji čija prijateljstva niko neće moći da izbriše. On se zvao Leopold Višer a nadimak mu je bio Poldi", rekao je tada desetogodišnji Vučić.

(Izvor: kurir.rs)

Share this article