U fokusu

Poslednjih dana cela Srbija se ujedinila nad tugom dečaka koji je u Ulici Kralja Milana u Beogradu prosio pognute glave. Mnogi su mu prilazili, nudivši mu pomoć, a u kutijicu od čokoladica građani su mu ubacivali skromne priloge.

Zverski pretučena 14-mesečna beba Milena gubi vid od silnih povreda po glavi koje su joj oštetile očne nerve. Devojčica ima plave oči, na jedno oko ne vidi, a ni nakon magnetnog snimanja njene glavice, doktori ne mogu sa sigurnošću da kažu da li će malena devojčica ostati slepa.

BEOGRAD/UŽICE - Pre mesec dana moja deca su brala maline u Staparima, kod gazde koji živi na Terazijama. Javili su se na oglas koji je išao preko jedne užičke radio stanice. Prvo sam ja razgovarala sa tim nazovi gazdom. Rekao mi je da se radi za fiksnu dnevnicu i da je hrana njihova. Prenela sam deci. Oni su se čuli sa njim i posle par dana su otišli na branje...

Naišao sam na jedan oglas u kome se tražio sezonski konobar za rad u restoranu u Herceg Novom.

Da javnost nije skrenula pažnju na sudbinu porodice Glišić iz Mladenovca, ko zna da li bi se i kada saznalo kuda je odveden njihov dvoipomesečni Viktor.

Zbog svoje nežne pokožice koja se mora oprezno prati, jagode i maline predstavljaju najveću opasnost po zdravlje ljudi jer se na njima najlakše zadržavaju pesticidi, te nije redak slučaj da se na tom voću zatiče veća koncentracija zaštitnih sredstava od dozvoljene.

U finalu Svetskog prvenstva sastaće se se Francuska i Hrvatska. Euforija ne jenjava, a ona nezgodna pitanja se samo gomilaju. Beograđanin je na svom Fejsbuku objavio status koji se za kratko vreme našao u centru pažnje. Njegov šestogodišnji sin je poželeo hrvatsku zastavu, ali kako objasniti detetu da to možda i nije najbolja ideja?

Page 1 of 370