Izgubio bitku sa koronom: PREMINUO PREDRAG MARIĆ, dugogodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije

Dugogodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić, preminuo je od posledica korona virusa u 56. godini života.

Njemu je u decembru prošle godine potvrđen korona virus, a prošle noći izgubio je bitku sa ovom bolešću.

PROČITAJTE JOŠ Profesor Belojević: "Pandemija je mogla da se zaustavi probioticima" (VIDEO)

Nakon nekoliko dana stabilizovanog zdravstvenog stanja, njegova klinička slika se u poslednja tri, četiri dana pogoršala, zbog čega je u petak i u subotu nekoliko puta reanimiran.

Mariću je korona virus potvrđen 28. decembra. Osim temperature nije imao nikakvih tegoba, ali je, ipak, upućen na skener na kojem je dijagnostikovana početna upala pluća.

 

Međutim, kako navode izvori, temperatura ga je lomila. Nakon nekoliko dana njegovo stanje zahtevalo da bude hospitalizovan, pa je 3. januara 2021. godine smešten u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović".

Pet dana nakon što je hospitalizovan u ovu zdravstvenu ustanovu, tačnije 8. januara Marić je intubiran i priključen na respirator.

U međuvremenu su lekari otkrili da ima tromb, koji je trebalo da mu operišu, ali su čekali da mu se stanje stabilizuje. 

PROČITAJTE JOŠ DOBRE VESTI Nakon 100 evra, stiže nova pomoć države za građane Srbije! Evo detalja

On je uskoro trebalo da ode u penziju. Naime, prvi vatrogasac Srbije podneo je zahtev za penzionisanje početkom novembra prošle godine, iako mu mandat na mestu pomoćnika ministra ističe u maju 2022. godine. Uslov za penziju je ispunio prošle godine, a zahtev za penzionisanje je njegova lična i profesionalna odluka.

Marić je rođen 1964. godine u Smederevu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Na Pravnom fakultetu u Beogradu diplomirao je 1990. godine. Na istom fakultetu, 2009. godine završio je specijalističke studije "Terorizam, organizovani kriminalitet i korupcija".

Marić je bio i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Podneo je zahtev za penzionisanje početkom novembra prošle godine, iako mu mandat na mestu pomoćnika ministra ističe u maju 2022. godine.

Share this article