Kultura & Umetnost

Miroslav Mika Antić otišao je sa ovoga sveta pre 32 godine, ali je ostao besmrtan. I danas žive njegovi stihovi, pesme i priče o umetniku koji je stvarao baš tako kao što je i živeo - autentično i neponovljivo.

Film „Ljubav i moda“, snimljen u Beogradu 1960. godine, predstavljao je prekretnicu u jugoslovenskom socijalizmu

Juče je bio nacionalni dan borbe protiv raka dojke, a naša poznata glumica suočila se sa ovom bolešću i o tome govorila otvoreno

Proslavljena glumica u susret jubilarnom 100. rođendanu sumira životne odluke i otkriva da dobro čuje, čita bez naočara i svako jutro radi deset čučnjeva. Jedino što joj nedostaje je pokojni suprug, kojeg nije prebolela.

Ne znam za vas, ali na mom njuzfidu je poslednjih dana nekoliko ljudi šerovalo filmić koji je Facebok stranica "Thinking" objavila još pre mesec dana i od kako sam ga pogledala, konstantno se u meni ponavlja njegov naslov "slušaj svoje srce, slušaj svoje srce, slušaj svoje srce..."

Glumac Slobodan Đurić tragično je izgubio život 22. decembra 1976. godine, u 32. godini, vraćajući se sa priredbe u zemunskoj kasarni povodom Dana Armije.

U svetu gde se reči prijateljstvo i poštovanje olako koriste, i mnogima služe samo kao poštapalica, retki su pravi primeri iskrenog drugarstva a jedna od takvih je i dirljiva priča Voje Brajovića koji je otkrio da su dva meseca uoči smrti Dragana Nikolića, Sergej Trifunović i on, u Gaginom stanu odigrali celu predstavu za njega.

Page 1 of 31