Sloboda Mićalović: "Smejali su mi se zbog leskovačkog akcenta kad sam došla u Beograd"

Sloboda Mićalović Ćetković je jedna od najlepših i najomiljenijih domaćih glumica. Rođena je i odrasla u Leskovcu, gradu koji krasi poseban i prepoznatljiv dijalekt.

O svojim studentskim danima, snalažljivosti ali i neprijatnostima koje je imala zbog "neobičnog " govora, otvoreno je pričala u emisiji Ivana Stankovića "Šta sam sebi & ko sam tebi" na televiziji K1.

PROČITAJTE JOŠ Mira Furlan je 1991. godine napisala pismo Zagrepčanima i naterala nam suze na oči

-Moraš biti snalažljiv kada sa 17 godina upišeš fakultet i iz Leskovca dođeš u Beograd i nemaš nikoga. Imala sam ja Vericu Rakočević koja mi je tetka, ali ona žena ima svoju porodicu, decu, nisam mogla da joj se "nakačim na vrat" i da živim tu. I onda moraš da shvatiš da moraš da se boriš. Moje opredeljenje je bilo da se borim kvalitetom, ulogama, talentom - rekla je Sloboda Mićalović.

 

Na pitanje da li joj je bilo teško da prepoznatljivi leskovački akcenat prilagodi beogradskom, rekla je:

-Da. Smejali su mi se, uglavnom, i nije mi bilo prijatno. Ali sam ja bila toliko stabilna i rekla sam "čekajte, ljudi, pa dajte mi malo vremena". Odlučila sam da radim na tome sa profesorkom Mrkić, koja je strpljivo radila sa mnom.

PROČITAJTE JOŠ Jelena Tinska o slučaju Aleksić: "17 godina pa 7 puta silovana, ma hajde molim vas!" (VIDEO)

Ipak, kaže, kada je "uhvati" jača emocija i te kako zna da se prebaci na leskovački akcenat.

-Kada nešto objašnjavam ili se raspravljamo oko nečega, Vojin mi ispravi akcenat, pa ga i ja ispravim, pa nastavim dalje da objašnjavam - priča kroz smeh Sloboda.

sloboda-micalovic-foto-instagram 770

 *Foto: Instagram

Inače, u rodnom Leskovcu nije bila od 2017. kada joj je otac Dragan Mićalović, glumac, preminuo. Ipak, uskoro počinje snimanje baš u Leskovcu i kako kaže psihički se priprema za to.

-Bolno mi je. Biću tamo mesec dana i pokušavam sada to da prevaziđem. Ono što je interesantno je što su lokacije snimanja dodatano emotivno otežavajuće. Snimaću u crkvi u kojoj sam se krstila, pa okolina, pa sam grad - rekla je Sloboda.

Share this article