AMERIČKI ROKER PROIZVODI SRPSKU RAKIJU: Na etiketi je BABA LJUBICA, Ameri POLUDELI za ovim PIĆEM! (FOTO)

Sergej Trifunović je na svom Tviteru najavio da će ljubitelji dobre rakije od sada moći da uživaju u srpskom proizvodu koji je brendirao lider čuvenog američkog rok sastava Fejt no mor, Bili Guld.

- Billy Gould naš drug, inače basista Faith No More, iz čista mira, bez kapi srpske krvi, počeo je da pravi je*eno dobru šljivovicu koju je nazvao Yebiga. Na etiketi je baba Ljubica, umrla u 102-oj - napisao je Trifunović.

Bas gitarista i lider američkog benda Fejt no mor (Faith No More), Bili Guld, inače poznat kao veliki ljubitelj Srbije u kojoj je mnogo puta svirao sa svojim drugarima, ali i dolazio u privatne posete, izvozi srpsku rakiju u Ameriku pod svojim, vrlo upečatljivim brednom, Jebi ga.

 

Kako smo saznali, Guld je napravio dogovor s jednom ovdašnjom destilerijom da za njega proizvodi srpsku rakiju po američkim standardima, koju pod etiketom Jebi ga već izvozi u SAD, ali u manjim količinama.

 *Foto: Tviter

Kupci ove rakije, kako saznajemo, su tamošnje organik prodavnice koje prodaju proizvode organskog, tj. prirodnog porekla, u koje spada i Guldova srpska rakija.

Inače, Guld često boravi u Beogradu, i to inkognito, a za boravak odabere neki iznajmljeni stan, obično, na Dorćolu, koji mu postane baza u narednih nekoliko dana.

 

On planira da rakiju predstavi i srpskom tržištu, a da nakon toga sa Jebi ga krene u osvajanje svetskog tržišta, jer smatra da ima odličan proizvod koji bi mogao da postane popularan širom planete. Pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da je on lider jednog najpoznatijih svteskih bendova, što samo može da doprinese publicitetu proizvoda.

Guld je ovdašnjoj publici poznat i kao autor pesme "Priština", koja se nalazi na jednom od najuspešnijih albuma grupe fejt no mor "Album of the year" iz 1997. godine. Reč je o numeri koja traje gotovo četiri minuta, a inspirisana je njegovim putovanjem od Nemačke do Albanije u "trabantu".

Bili Guld

 *Bili Guld / Foto: Facebook / Tviter

Guld je godinu 1996. godine rešio da sam putuje najpre od Berlina do Beograda, a zatim iz Srbije (koja je tada bila pod sankcijama) do Tirane. Stigavši na granicu Mađarske i naše zemlje, morao je da plati vizu za ulazak, a kako je cifra premašivala ukupne troškove puta, pozvao je telefonom prijatelje iz Beograda da mu pomognu.

 

Umesto u hotelu, odseo je kod prijatelja, a inkognito je odlazio na zelene i buvlje pijace. Hteo je sve da proba, a najviše je uživao u bureku, ćevapima, proji i kajmaku sa pijace Kalenić. Pio je "pećko" pivo, i govorio da je najbolje koje je ikad probao. Rado je odlazio i na koncerte ovdašnjih bendova, trudeći se da ostane neupadljiv i uklopi se u publiku.

 *Foto: Profimedia, Tviter

Mada su ga prijatelji odgovarali od toga da ne ide preko Kosova, Guld je nastavio "trabantom" ka Albaniji, prošavši kroz Prištinu. Tom prilikom je dobio inspiraciju za stihove "ovi zidovi su tu da vas zadrže unutra, ali ko će vas zaštititi". Tako je nastala numera "Priština". Inače, Guld je kasnije još nekoliko puta dolazio u Srbiju i bio jedan od retkih američkih muzičara koji su javno digli glas protiv NATO bombardovanja Srbije.

- Beograd je jedan od mojih omiljenih gradova na celom svetu - izjavio je Guld pre sedama godina kada je sa svojim bendom svirao na Ušću.

Tada je fanovima poručio da Beogradu "donosi buku", a da oni slobodno sa sobom mogu poneti rakiju.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article