Amerikanac govori tečno 12 jezika, jedan od njih je i srpski, koji "razbija": Pogađa svaki padež, a Srbiju obožava (FOTO) (VIDEO)

Internet zajednicu oduševio je snimak mladog Patrika (22) koji je pokazao da zna da govori čak 12 jezika, među kojima je i srpski jezik.

Jezike je naučio u periodu od nekoliko godina i voli da ih upotrebljava u svakodnevnom životu. Iza svakog jezika se krije neka jedinstvena priča i postoji razlog zašto je baš naučio da govori svaki od njih.

 

Pokazao je da može dobro da komunicira i na španskom, nemačkom, francukom, italijanskom, danskom, arapskom, protugalskom, grčkom, norveškom, srpskom i rumunskom jeziku, baš kao da su mu maternji engleski jezik.

Објава коју дели Patrick khoury (@linguatravel) дана

Za srpski jezik misli da je veoma interesantan ali vrlo težak, a ono što je zanimljivo jeste da ga jako dobro govori s obzirom da ga uči samo tri meseca. Sviđa mu se srpska istorija i kultura, pa je dosta učio i o njima. Ističe da ima dosta prijatelja u Srbiji i da uvek ima priliku da vežba jezik.

 

Dodao je da će posetiti i našu zemlju i da bi voleo da sve vreme svog boravka koristi srpski jezik. Interesantno je i to što pravi jako malo i gramatičkih grašaka kada priča i uspeva da pogodi gotovo svaki padež.

Објава коју дели Patrick khoury (@linguatravel) дана

POGLEDAJTE VIDEO (deo na srpskom jeziku od 11:23):

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article