Arhitektonska čarolija Skandinavije – most koji se pretvara u podvodni tunel!

Dansku prestonicu Kopenhagen i švedski grad Malme povezuje jedinstven put. Osam kilometara dug most Oresund nastavlja se u podvodni tunel, i to na veštačkom ostrvu u sred moreuza.

Oresund most je najduži kombinovani most u Evropi. Na gornjem delu nalazi se put sa četiri trake za motorna vozila, dok se na donjem nalazi pruga. Iznad kanala Flinte uzdižu se dva pilona visine 204 metra, dok je sam most visok 57 metara.

   

Projektovao ga je danski arhitekta Džordž K.S. Rotne ispred kompanije „COWI“, a otvoren je 2000. godine.

Most se proteže od Malmea sve do veštačkog ostrva Peberholm (ostrvo Biber), smeštenog na sredini moreuza. Ostrvo je napravljeno od materijala iskopanog sa morskog dna tokom gradnje mosta.

Količina materijala, kao i plitko dno zbog blizine prirodnog ostrva Saltholm (ostrvo So), omogućili su da dužina ostrva bude čak četiri kilometra.

Glavni razlog za pravljenje ovog neobičnog ostrva je izgradnja tunela „Drogden“ kojim se put nastavlja do Kopenhagena.

Veliki most preko cele površine vode predstavljao bi problem za vazdušnu zonu oko aerodroma „Kastrup“, a osim toga, tunel je omogućio i da ostatkom moreuza prolaze veći brodovi.

Tunel je ukupne dužine četiri kilometra, a tri i po kilometra tunela nalazi se ispod površine mora. Sastoji se iz čak pet manjih tunela, od kojih su četiri su namenjena drumskom i železničkom saobraćaju, dok je peti za evakuaciju.

 

Oresund most i pripadajuće strukture koštali su rekordnih 30 milijardi danskih kruna ili oko 5,7 milijardi dolara, što je u to  vreme iznosilo oko 4,5 milijardi evra. Kako bi se investicija isplatila do 2035. godine, karta u jednom pravcu za automobil košta 37 evra.

Prilikom gradnje mosta i tunela, velika pažnja posvećena je ekologiji. Upravo zato, most nije izgrađen na prirodnom ostrvu Saltholm, već su danski i švedski političari odlučili da južno od njega izgrade veštačko.

(Izvor: balkanspress.com)

Share this article