Beograđanka u pekari kupila hleb tvrd kao kamen, ali bukvalno! Nije mogla da ga preseče ni satarom i čekićem (FOTO)

Jedna žena iz Beograda kupila je hleb u pekari u Pančevu, u naselju Tesla, ali joj je vrlo brzo obrok preseo. Došla je kući, izvadila ga iz kese, a onda nije mogla da ga iseče.

Najpre je pokušavala različitim vrstama noževa, ali kada ni to nije uspela, uzela je sataru i čekić. Da, dobro ste pročitali.

 

- Majka mi živi u tom kraju, pa joj u spornoj pekari često kupujem mini-pice, koje, istina nisu uvek baš najbolje. Pošto mi je najbliža, mahom tu svraćam, ali ovo mi se nikada do sada nije desilo. Kupila sam hrono hleb i donela ga kući, ali kada sam htela da napravim ručak, nisam mogla. Mučila sam se prvo sa noževima, ali nije bilo moguće preseći ga. Onda sam uzela sataru i čekić, ali i sa njima je išlo teško - ispričala je naša sagovornica i dalje ne mogavši da poveruje kakav hleb je dobila.

Hrono hleb

 *Nije išlo ni sa satatom, ni sa čekićem; Foto: Telegraf

Ona je dodala i da je najpre mislila da je reč o starom hlebu, ali kada je shvatila da nije, zapitala se od čega je napravljen. A dok je vodila ljutu bitku za svoje parče hleba (ali bukvalno) setila se nekog svog razmišljanja kada je bila mala.

- Dok sam se mučila da ga presečem, samo mi je kroz glavu prolazilo ono što je bilo neko nepisano pravilo kada sam bila mala, a to je "da se prodavac mora potruditi da mu roba bude što bolja, kako bi se kupac opet vratio" ili u najgorem slučaju "da ti tu istu robu kupac ne bi vratio". Radnici te pekare su mi ga prodali sa sve osmehom, a nemoguće je da nisu osetili da je tvrd kao kamen - priča zgranuta Beograđanka.

GDE JE ZAVRŠIO HLEB?

- Kako nisam uspela da ga pojedem, ostavila sam ga na terasi da ga grickaju ptice. Mada ni tamo nije bezbedno, jer... šta ako nekom padne na glavu? U ovoj situaciji nikako ne važi ona stara poslovica "ko tebe kamenom, ti njega hlebom", jer bi posledice bile identično katastrofalne - kroz smeh je zaključila naš razgovor.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article